Romana Tomc med volivci na Ptujskem

volitve, predsednik-države, romana-tomc, sds, volivci, videm

»Kandidiram, ker mislim, da si Slovenija zasluži spremembe na vseh nivojih politike«

Kandidatka Slovenske demokratske stranke za predsednico države, evropska poslanka Romana Tomc je bila včeraj gostja na Ptujskem, v Pobrežju v občini Videm, kjer je pozdravila člane in simpatizerje Slovenske demokratske stranke in poudarila, da kandidatura zanjo ni avantura ali kako pridobiti prepoznavnost, saj na državnozborskih volitvah ne bo kandirala in te prepoznavnosti ne potrebuje.

Romano Tomc je prišel pozdravit tudi župan sosednje občine Kidričevo Anton Leskovar. Foto: TM

Jesensko druženje je pripravil občinski odbor SDS Videm, ki ga vodi poslanka Suzana Lep Šimenko, med gosti pa so bili še podpredsednica SDS in poslanka Jelka Godec, državni svetnik Rajko Fajt, župan občine Kidričevo Anton Leskovar in drugi.

Romana Tomc je v uvodnem nagovoru poudarila, da odločitev za kandidaturo ni bila lahka, saj čuti do funkcije predsednika države veliko spoštovanje in odgovornost, kot tudi odgovornost do tistih, ki so jo predlagali. Prepričana je, da je potrebno predsedniško funkcijo opravljati drugače, kot jo opravlja aktualni predsednik.

»Kandidiram, ker mislim, da si Slovenija zasluži spremembe na vseh nivojih politike. Moje geslo spoštujmo in sodelujmo je tisto, kar vidim, da je največji problem v dve milijonski Sloveniji, da se ne spoštujemo in ne sodelujemo. Tisti, ki me poznajo, vedo, da sem bila v vseh službah, na vseh funkcijah povezovalni in sodelovalni člen, da sem se znala pogovarjati z vsemi, da sem znala odločno zagovarjati svoje mnenje,« je bila jasna kandidatka za predsednico.

»S spoštovanjem, sodelovanjem, odgovornostjo in trdim delom«

Prepričana je, da pozna različna strokovna področja, kar mora predsednik dejansko poznati in ni potrebno, da je ravno največji strokovnjak na vseh področjih, je menila Romana Tomc. Poudarila je, da pozna predvsem področja iz življenja ljudi, ob tem pa je izrazila zahvalo staršem, ki so ji privzgojili tiste vrednote, za katere misli, da so v življenju prave.

»Narobe je, ko interpretirajo, da predsednik ne more nič. Predsednik more in zmore toliko, kot si sam vzame te moči, moč pa si moraš pridobiti s spoštovanjem, sodelovanjem, odgovornostjo in trdim delom. Predsednik se mora tudi oglasiti takrat, ko čuti, da imajo »njegovi« državljani in državljanke težave. Naj se oglasi in opozori, da sistem ne deluje dobro. Predsednik mora jasno povedati kaj misli,« je bila odločna kandidatka za predsednico države.

»Če bom dobila priložnost, do bom predsednica, mislim, da bom zelo dobra predsednica države, in da bom predsednica države, potrebujem zaupanje ljudi. Upam, da nam bo na tej poti vsem skupaj uspelo in v to poslanstvo bom do 22. oktobra dala vse, kar lahko,« je še obljubila Romana Tomc, ter volivce povabila na volitve, kot optimistka pa zaključila, da verjame v ljudi in verjame, da naši Sloveniji lahko gre bolje, kot ji gre zdaj.

»Pomembno, da ljudje gredo na volitve«

Jelka Godec, podpredsednica SDS, je ob obisku poudarila, da rada prihaja v ta konec, kjer je čutiti pozitivno vzdušje, pa tudi kot poslanka in podpredsednica stranke meni, da je potrebno biti v stiku z odbori na terenu. Strinjala se je tudi s predsedniško kandidatko Romano Tomc, da se morajo v SDS potruditi za čim boljši rezultat na predsedniških in kasneje na državnozborskih volitvah.

Podpredsednica SDS Jelka Godec (desno) je v Pobrežje pri Vidmu prišla na povabilo poslanke Suzane Lep Šimenko. Foto: TM

»Verjamem, da se tudi v tem okolju ljudje vedno bolj zavedajo, da smo v Slovenski demokratski stranki ljudje, ki bomo s pozitivno energijo uresničili naš program za v prihodnje, za boljšo Slovenijo.«

Na vprašanje, koliko taka srečanja doprinesejo tudi k pridobivanju novih članov, je Jelka Godec odgovorila: »Rada bi videla, da se tovrstnih srečanj udeleži čim več novih, bodočih članov naše stranke, ampak tudi druženja so dober znak za ostale, da smo stranka, v kateri se radi družimo, tudi v neformalnih klepetih delamo program. To ljudje vidijo in menim, da to v prihodnje pomeni več novih članov, tudi več tistih, ki bodo volili pravo stranko.« Potrdila je, da nas čaka pestra jesen; najprej predsedniške volitve, ki bodo odločale ali Slovenija res želi novega, boljšega predsednika, ki si ga zasluži. V stranki  SDS upajo na čim več glasov, predvsem pa je pomembno, je še dodala podpredsednnica SDS, da ljudje gredo na volitve.

TM