Rok za odpiranje ponudb za izbiro izvajalca del na ptujski tržnici spet prestavljen

Za petek, 9. marca je bilo v Mestni občini Ptuj napovedano vnovično odpiranje ponudb za izbiro izvajalca del za projekt »Ureditev mestne tržnice«, a je rok za odpiranje ponudb znova prestavljen.

Iz občinske uprave MO Ptuj so namreč v četrtek, 8. marca v sporočilu za javnost zapisali, da je rok za odpiranje ponudb na javno naročilo za izbiro izvajalca del za projekt »Ureditev mestne tržnice« podaljšan in prestavljen na 21. marec 2018, sprememba datuma za odpiranje ponudb pa da je bila v skladu z zakonom objavljena na portalu javnih naročil.
Rok za odpiranje ponudb za izbiro izvajalca za ureditev mestne tržnice je bil do zdaj že večkrat prestavljen, pred časom pa je bila vložena še revizija za razpisno dokumentacijo. Kot je poročal časnik Večer, je ptujsko podjetje GP Project Ing vložilo zahtevek za revizijo razpisa za izbiro izvajalca skoraj 5 milijonov evrov vrednega projekta obnove mestne tržnice.

A se za letos načrtovana ureditev ptujske mestne tržnice vse bolj odmika? Foto: TM

Iz ptujske Mestne hiše so še sporočili, da vse postopke za ureditev mestne tržnice občina vodi v skladu z zakonom, transparentno in gospodarno, da z odgovorno porabo javnih sredstev doseže prenovo tega pomembnega dela starega mesta. Rok za oddajo in odpiranje ponudb je podaljšan zaradi vložene revizije na razpisno dokumentacijo. Mestna občina Ptuj bo v skladu z rezultati revizijskega postopka nadaljevala javno naročilo ureditve mestne tržnice, je še zapisano v aktualnem sporočilu za javnost.
TM