Rok za oddajo ponudb za projekt Ureditev ptujske mestne tržnice ponovno podaljšan

V Mestni občini Ptuj so rok za odpiranje ponudb na javno naročilo za izbiro izvajalca del za projekt »Ureditev mestne tržnice« preložili za še nekaj dni. Odpiranje ponudb naj bi predvidoma izvedli v torek, 24. aprila.

Sprememba datuma za odpiranje ponudb je bila v skladu z zakonom objavljena na portalu javnih naročil, so sporočili iz ptujske občine. Datum odpiranja ponudb naj bi ptujska občina prestavila z namenom, da se zagotovi transparentnost in enakopravnost obravnavanja vseh ponudnikov v ustreznem času po odločitvi Državne revizijske komisije.

Ptujska občina vse postopke za ureditev mestne tržnice vodi v skladu z zakonom, transparentno in gospodarno, da z odgovorno porabo javnih sredstev doseže prenovo tega pomembnega dela starega mesta, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Še letos naj bi se zgodila načrtovana obnova ptujske mestne tržnice. Foto: TM

Revizija neutemeljena, izpolnjeni pogoji za nadaljevanje ureditve tržnice

S tem so tudi vlagatelju revizije, ptujskemu gradbenemu podjetju GP Project Ing omogočili, da korektno pripravi ponudbo glede na razpisne pogoje. Zahteva za revizijo je bila, kot smo že poročali, s strani državne revizijske komisije neutemeljena. Revizijska komisija je namreč ugotovila, da je bil razpis skladen z zakonodajo, z objektivnimi merili za izbor najugodnejšega ponudnika, odločitve mestne občine pri vseh postopkih za oddajo javnega naročila pa pravilne. V ptujski občini so prepričani, da so s tem izpolnjeni tudi pogoji za nadaljevanje ureditve mestne tržnice.
Vir: MO Ptuj