Rob v središču Maribora: Storilec pobegnil z gotovino proti Ljudskemu vrtu

Policija
Foto: Facebook

Danes, ob približno 12.40, so bile pristojne službe obveščene o pretresljivem dogodku, ki je zaznamoval mirno popoldne v središču Maribora. V prodajalni blizu Ljudskega vrta je prišlo do kaznivega dejanja ropa. Storilec, ki je domnevno uporabil orožje, je ob vstopu v prodajalno pristopil do stranke, nato pa je njegova pozornost prešla na prodajalko.

 

Zahteval je, da zaposlena odpre blagajno, iz katere je odtujil gotovino, nato pa je hitro zapustil prizorišče in se podal v smeri Ljudskega vrta. Podatki o storilcu so še vedno skopi, vendar imamo nekaj opisov, ki bi lahko pripomogli k njegovemu prijetju. Moški, ki naj bi bil storilec, je visok približno 180 cm, suhe postave. Na glavi je imel modro kapo, čez obraz pa je nosil ruto. Oblečen je bil v temno modro majico s kratkimi rokavi in kratke jeans hlače.

Ob tej priložnosti so na kraju dogodka intenzivne aktivnosti, ki jih izvajajo policisti, da bi izsledili storilca. Opravljajo ogled kraja dejanja, zbirajo obvestila o storilcu in preučujejo vse okoliščine kaznivega dejanja.

V tej luči se obracamo na javnost in vse, ki so morda opazili karkoli nenavadnega ali imajo kakršne koli koristne informacije o dejanju. Prosimo, da o tem obvestite policiste na telefonski številki 113. Vaše informacije bi lahko bile ključnega pomena za razjasnitev tega pretresljivega dogodka in zagotavljanje, da se pravica izpolni.

MR