Razkritje nevarnega podzemlja: Policija odkrila gojenje konoplje in zasegla nevarno orožje pri 42-letniku v Mariboru

Policisti Policijske postaje Maribor II so včeraj, 19. aprila, razkrili zaskrbljujoče dejavnosti 42-letnega moškega iz Maribora, ki se je ukvarjal s proizvodnjo in prometom prepovedanih drog. V hišni preiskavi so odkrili posebej prirejen prostor v garaži, kjer je osumljeni gojil kar 145 rastlin konoplje. Poleg tega so mu zasegli pištolo Beretta z nabojnikom in naboji, dušilec zvoka ter hladno orožje – boksar. Policija bo proti njemu uvedla več postopkov, vključno s kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru. Ta primer ponovno opozarja na nevarnosti, ki se skrivajo v naši družbi in poudarja pomembnost poostrenega nadzora nad nezakonitimi dejavnostmi.

 

Policisti Policijske postaje Maribor II so včeraj, 19. aprila, na podlagi Zakona o kazenskem postopku, odvzeli prostost 42-letnemu moškemu z območja Maribora, zaradi kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog.

Pri osumljenemu so opravili hišno preiskavo in pri tem med drugim zasegli pištolo, znamke Beretta z nabojnikom in naboji, dušilec zvoka za pištolo ter hladno orožje – boksar. Za navedene predmete bo zoper njega, zaradi kršitve določil 81. člena Zakona o orožju, uveden hitri postopek pri prekrškovnem organu na PP Maribor II.

Pri preiskavi so policisti odkrili tudi posebej prirejen prostor v garaži, kjer je osumljeni vzgajal 145 rastlin, sadik konoplje, več pripomočkov za vzgojo teh rastlin, zaseženih pa mu je bilo tudi okoli 50 gramov že posušenih delcev rastlinskega izvora, za katere policisti sumijo, da gre za prepovedano drogo konopljo. Po opravljeni analizi snovi bo zoper osumljenega, zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (186. čl. Kazenskega zakonika), podana kazenska ovadba na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.