Ptujsko jezero bo jutri v ospredju

Ptuj, Ptujsko jezero, vitalizacija, načrti

Župan Senčar bo z ekipo sodelavcev predstavil vitalizacijo Ptujskega jezera, načrte, aktivnosti

Ptuj je Sloveniji poznan kot najstarejše slovensko mesto, malokdo pa vem, da Ptuj leži ob največjem slovenskem stalnem jezeru, Ptujskem jezeru, ki se razteza na vodni površini 346 ha. Umetno jezero, ki ga polni reka Drava, je dolgo 7,3 km, na najširšem predelu meri 1,2 km, globoko je do 12 metrov, njegova plovna pot pa je dolga 9 km.

V poletnih mesecih se jezero spremeni v pravo kopensko morje, ki so ga domačini poimenovali kar Ptujsko morje. Prav Ptujsko jezero pa bo osrednja tema na jutrišnjem srečanju župana Mestne občine Ptuj Mirana Senčarja z novinarji.
S sodelavci in ekipo, ki je vpeta v projekt Ptujsko jezero, bo med drugim predstavil vitalizacijo Ptujskega jezera, načrte in aktivnosti.
Srečanje bo potekalo v sredo, 19. aprila, ob 10. uri v Domu kulture Muzikafe.
Na pogovoru bodo sodelovali: Miran Senčar, župan Mestne občine Ptuj, Gorazd Orešek, podžupan MO Ptuj, Klavdija Petek, višja svetovalka na Oddelku za gospodarske dejavnosti MO Ptuj, Alenka Korpar, direktorica Skupne občinske uprave občin v Spodnjem Podravju, Snežana Sešel, višja svetovalka urbanistka na SOU SP in Marinka Bezjak Kolenko, direktorica Občinske uprave Občine Markovci.

TM, Vir: MO Ptuj, foto: splet