Ptujski župan uspel v tožbenem zahtevku

Iz Mestne hiše na Ptuju so pred prazniki sporočili, da je Upravno sodišče v celoti ugodilo tožbenemu zahtevku župana Mestne občine Ptuj in odpravilo sklepe Mestnega sveta Mestne občine Ptuj.

21. marca letos je bila na Upravno sodišče RS v zadevi »Ureditev mestne tržnice« s strani župana MO Ptuj vložena tožba zaradi odprave sklepov Mestnega sveta Mestne občine Ptuj. 29. marca je bil na upravno sodišče vložen še predlog za odlog izvršitve izpodbijanega akta.
Ptujski župan Miran Senčar je menil, da je mestni svet s sprejemom dotičnih sklepov presegel svoje pristojnosti in želel vplivati na postopek in izvedbo javnega naročila za projekt Ureditev mestne tržnice in storitev nadzornika.
Pred prazniki je Mestna občina Ptuj prejela sodbo upravnega sodišča, v kateri je sodišče v celoti ugodilo tožbenemu zahtevku župana. Sklepi mestnega sveta se tako odpravijo. Zahtevo za izdajo začasne odredbe je upravno sodišče zavrglo, saj zanjo ni več pravnega interesa, glede na pravnomočno ugoditev tožbi. S predmetno sodbo je sodišče v celoti potrdilo, da so postopki v zvezi z javnim naročanjem za izvedbo preureditve mestne tržnice v pristojnosti župana.
Ptujski župan Senčar je v komentar zapisal: »To je še ena v nizu potrditev, da vse postopke za preporod mesta vodimo pravilno. Razvoj Ptuja načrtujemo in izvajamo premišljeno. Tudi v prihodnje si bomo prizadevali, da bodo zastavljeni projekti v tesnem sodelovanju z mestnim svetom potekali transparentno in zakonito. To si zaslužimo Ptujčani in tudi vsi, ki naše mesto obiskujejo.«
MO Ptuj, fotografija je simbolična