Ptujski župan Senčar pripravil srečanje s poslanci

Župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar se je danes srečal z novoizvoljenimi poslankama in poslanci ptujsko-ormoškega območja. Na delovnem sestanku so skupaj identificirali tematike z območja Spodnjega Podravja, ki so pomembne tako na državni, regijski kot lokalni ravni.

Foto: MO Ptuj

Delovnega srečanja v ptujski mestni hiši so se udeležili poslanci Suzana Lep Šimenko (SDS), Jožef Lenart (SDS), Boštjan Koražija (Levica), Mojca Žnidarič (SMC) in Aljaž Kovačič (LMŠ).

Izpostavili aktualne teme Spodnjega Podravja in regijsko povezovanje

Ptujski župan Miran Senčar je izpostavil, da si z vsemi želi dobrega sodelovanja, koordinacije ter skupnega nastopanja na področjih, povezanih s ptujsko-ormoškim območjem. V pogovoru so izpostavili zlasti izgradnjo Urgentnega centra na Ptuju ter novo cestno povezavo med Ormožem in Ptujem ter s tem povezano južno obvoznico, ki jo Ptuj nujno potrebuje. Skupna tema pogovora je bilo tudi področje turizma in priložnosti v tej pomembni gospodarski panogi. Strinjali so se, da je na tem področju pomembno regijsko povezovanje in sodelovanje, pa tudi skupen nastop na turističnem zemljevidu.

Ptujski župan je novinarjem povedal, da si želi dobrega sodelovanja, koordinacije ter skupnega nastopanja na področjih, povezanih s ptujsko-ormoškim območjem. Foto: MO Ptuj

Potrebno bo enotno sodelovanje

Kot je po delovnem srečanju povedala poslanka Suzana Lep Šimenko, je že velik uspeh, da je ta konec Spodnjega Podravja dobil toliko poslancev in naloga vseh bo, da si bodo čim bolj prizadevali za razvoj Spodnjega Podravja. “Potrebno bo enotno sodelovanje, ko bo v parlamentu govora o razvoju in načrtih Spodnjega Podravja. Sicer pa ocenjujem, da je bila to dobra, zelo pozitivna poteza ptujskega župana, da nas je povabil na pogovor in nam predstavil aktualne zadeve in projekte na širšem ptujskem območju,” je še dodala Lep-Šimenkova.
Foto: MO Ptuj