Ptujski svetniki potrdili dražjo prenovo tržnice

Ptujski mestni svetniki so včerajšnji zadnji seji ob koncu mandata kljub drugačnim pričakovanjem zelo gladko z 20 glasovi za in le sedmimi proti podprli spremembo investicijskega programa za ureditev mestne tržnice.

Ptujski svetniki potrdili projekt tržnice in rebalans proračuna; foto: PeTV
Sprememba investicijskega programa za ureditev mestne tržnice predvideva podražitev investicije za pol milijona na skoraj 5,4 milijona evrov, je poročala STA. Ptujsko tržnico naj bi obnovili v sedmih mesecih in gradbena dela trenutno že potekajo.
Gradbena dela na ptujski mestni tržnici; foto: TM

Proračun nižji za dobrih 5 milijonov evrov

Svetniki so potrdili še rebalans proračuna, ki je tako nižji za dobrih pet milijonov. Potrdili so ga skoraj brez razprave in ga tako na zadnji seji pred lokalnimi volitvami oklestili na 27,1 milijona evrov, kar je dobrih 15 odstotkov manj kot je znašal doslej. Do znižanja proračuna je prišlo predvsem zaradi prenosa izvedbe projektov v prihodnjem letu, kot so namakalni sistem Turnišče, Dominikanski samostan 3. faza, ureditev mestne tržnice in drugo.

In še sklep za pričetek novogradenj na ptujski Panorami

Potem ko je občinski podrobni prostorski načrt za del območja pri Panorami že sprejet, je mestni svet na zadnji seji v tem mandatu dal še zeleno luč tudi za gradnjo načrtovanih novogradenj v tem delu mesta, in to kljub nekaterim nasprotovanjem in trditvam, da gre za izredno plazovito območje, je poročal radio Ptuj.
Foto: PeTV