Ptujski mestni avtobus od 8. januarja tudi do pokopališča Rogoznica

ptuj, mestni-avtobus, podaljšana-linija

Tudi tako med občani spodbujajo uporabo mestnega avtobusa

Mestna občina Ptuj je prisluhnila številnim pobudam občank in občanov, da se vožnja mestnega avtobusa podaljša do pokopališča na Rogoznici. Podaljšano linijo mestnega avtobusa na Ptuja uvajajo 8. januarja, uvajajo dve vmesni postajališči do pokopališča, znan pa je tudi že nekoliko spremenjen vozni red. Ariiva Štajerska ostaja izbrani prevoznik.

Spomnimo, da je 1. decembra 2016 Mestna občina Ptuj uvedla brezplačni javni mestni avtobusni. Z uvedbo brezplačnega javnega mestnega avtobusnega so takrat na Ptuju želeli doseči minimalni prag mobilnosti za vse skupine prebivalcev, povečati prometno varnost in skrb za okolje, zmanjšati hrup in drugo. Če jim je to uspelo, naj vsak presodi sam, brezplačni mestni avtobus pa je še zmeraj na voljo vsem skupinam prebivalcem, tudi turistom, posebej pa je dobrodošel zadnjega pol leta, ko je na Ptuju zaprt stari most čez Dravo.

MO Ptuj z uvedbo podaljšane linije do novega ptujskega pokopališča želi omogočiti vsem dostop do tovrstne infrastrukture, ki sicer nimajo lastnega prevoza ali želijo pot opraviti z javnim prevozom, ne lastnim.

»Spodbujamo tudi uporabo mestnega avtobusa in sledimo trajnostnemu načinu mobilnosti. Mestna občina Ptuj obvešča uporabnike mestnega avtobusa, da bo z dnem 8. 1. 2018 prišlo do spremembe pri izvajanju mestnega avtobusnega prevoza. Obstoječa linija se bo spremenila tako, da bo novo pokopališče Rogoznica povezano z obstoječo linijo mestnega prevoza. V ta namen se bosta dve vožnji z odhodom ob 9.30 in 10.30 iz Zadružnega trga podaljšali do novega pokopališča Rogoznica z dodatnimi vmesnimi postajališči Ptuj bolnišnica in Dornavska cesta Merkur. Vožnja z odhodom ob 20.30 se odpravi. Vsi drugi odhodi ostanejo nespremenjeni,« so pojasnili v MO Ptuj.

TM, foto: MO Ptuj