Ptujski gasilci in gasilke na dogodku Gasilci v mestu

Člani Prostovoljnega gasilskega društva Ptuj so bili včeraj prisotni na dogodku v svojem mestu, na Mestnem trgu pred mestno hišo na Ptuju, kjer so občanom in zainteresirani javnosti predstavili svoje delo, gasilska vozila in opremo.

Foto: PGD Ptuj
Ptujski gasilci so včerajšnji dogodek Gasilci v mestu tradicionalno posvetili mesecu požarne varnosti in letošnji osrednji temi meseca oktobra Požarna varnosti v večstanovanjskih objektih.

Za obiskovalce pa so pripravili pester program z dinamičnimi prikaznimi vajami. Med drugim so prikazali tudi reševanje osebe, ki je ostala ujeta pod prevrnjenim vozilom in  posredovanje gasilske enote pri prometni nesreči.

Gasilci so pred ptujsko mestno hišo pripravili zanimivo predstavitev gasilskih vozil in tehnike, posebej za otroke so prikazali vajo z vedrovko, za vse ostale obiskovalce pa prikaz temeljnih postopkov oživljanja z uporabo defibrilatorja (AED).

Sledile pa so realno prikazane vaje, kot so delo gasilske skupine pri vzorčenju pisemske ovojnice (bioagensi), reševanje osebe na nosilih iz mestne hiše ob pomoči nove gasilske avtolestve, reševanje ujete osebe izpod prevrnjenega osebnega vozila in reševanje osebe iz vozila v primeru prometne nesreče.

V mesecu požarne varnosti so ptujski gasilci širši javnosti pobližje predstavili svoje delo, gasilska vozila in opremo. Foto: PeTv

Ptujski gasilci so po včerajšnjem uspešnem dogodku v mestu na facebook strani zapisali:«? Uspešno smo izpeljali današnji dogodek in vam predstavili naše delo in opremo. ? Zahvaljujemo se vam za vaš obisk in vas vabimo, da se nam ponovno pridružite naslednje leto. Gasilci v mestu?«

Foto: PGD Ptuj, PeTv