Ptujska pevka zbora, ki dosegata izjemne uspehe

Miran Senčar, župan Mestne občine Ptuj, je v tem tednu sprejel Mešani pevski zbor OŠ Mladika in Ženski pevki zbor Lilith, ki dosegata izjemne uspehe.

Mešani pevski zbor OŠ Mladika je na mednarodnem pevskem festivalu Slovakia Cantat v Bratislavi na Slovaškem dosegel zlato medaljo. Foto Langerholc

Mešani pevski zbor OŠ Mladika je na mednarodnem pevskem festivalu Slovakia Cantat v Bratislavi na Slovaškem dosegel zlato medaljo, ŽPZ Lilith pa zlato medaljo na mednarodnem pevskem festivalu Festa Musicale v Olomucu na Češkem.

Oba zbora sta zapela tudi na sprejemu v mestni hiši; foto Langerholc

Poleg ljubezni do vokalne glasbe in uspehov imata skupno tudi zborovodkinjo Jasno Drobne. Mladikin zbor vodi že 21 let, ŽPZ Lilith pa je bil ustanovljen novembra 2017 kot naslednik Ženskega pevskega zbora Vrtca Ptuj in pod vodstvom Drobnetove deluje tri leta ter iz leta v leto napreduje.

Ptujski župan je za dosežke čestital zborovodkinji Jasni Drobne in njenim pevcem; foto Langerholc

Župan je zborovodkinji in pevcem čestital za dosežke ter jim zaželel veliko uspehov tudi v prihodnje. Zbora sta se z nastopom predstavila tudi na sprejemu in z ubranimi glasovi navdušila navzoče.
Vir: MO Ptuj, foto Langerholc