Ptujska civilna iniciativa sinoči spet s protestno zaporo Ormoške ceste

Prebivalci ptujskih mestnih četrti Jezero in Spuhlja so sinoči s protestom in občasno zaporo vnovič opozorili na neznosno življenje ob državni Ormoški cesti na Ptuju. Večjih težav na protestu ni bilo, le nekoliko daljši so bili zastoji, dogajanje pa so spremljali tudi policisti.

Foto: Slavica Pičerko Peklar, Večer

Okoli 100 prebivalcev ptujskih naselij Jezero in Spuhlja, ki so se pred časom povezali v civilno pobudo, je v nedeljo zvečer že tretjič s protestom in občasnimi zaporami opozorilo na po njihovem neznosno življenje ob državni Ormoški cesti. Od države so znova zahtevali takojšnji začetek aktivnosti za gradnjo južne obvoznice.

Protestniki so se sprehodili čez prehode za pešce v krožišču na Ormoški cesti v Budini.

Želijo tudi večjo varnost za pešce in kolesarje

V nedeljo zvečer po 21. uri so se protestniki sprehodili čez prehode za pešce na krožišču v Ormoški cesti v Budini in tako vnovič opozorili na težave, ki jih imajo zaradi prometne preobremenjenosti. Predvidevajo da bo ta še večja po zgraditvi nove cestne povezave od Ormoža do Markovcev.

Na protestu so med drugim izrazili tudi zahtevo za večjo varnost pešcev in kolesarjev v prometu, za kar pa potrebujejo pločnike in kolesarsko stezo, pa tudi varne prehode čez obstoječo cesto.

Ptujčani s protestom opozorili na neznosne razmere ob Ormoški cesti

Zahtevajo preusmeritev tranzitnega tovornega prometa na avtocesto

Vodja civilne iniciative za južno obvoznico Sergeja Puppis Freebairn je za časnik Večer povedala, da bodo s protestnimi prehajanji čez označene prehode za pešce vztrajali in dodala, da zahtevajo preusmeritev tranzitnega tovornega prometa na avtocesto, ki bo letos jeseni končana. Na skupen pogovor pri umeščanju trase nove ceste od Markovcev do Ptuja po južni varianti, pa so že pozvali Ministrstvo za okolje in prostor, a odgovora zaenkrat še niso dobili, je še dodala vodja civilne iniciative.
Foto: Slavica Pičerko Peklar, Večer