Ptujčani z zmago korak bližje kvalifikacijam za 1. ligo

Prvouvrščena Mura se je sicer že uvrstila v 1. slovensko nogometno ligo, v boju za kvalifikacije pa še vedno ostajata ekipi Drave in Nafta 1903.

Minulo soboto sta se v derbiju 2. slovenske nogometne lige na stadionu Fazanarija v Murski Soboti pomerili vodilni ekipi prvenstva Mura in Drava. Ptujčani so z dvema zadetkoma Fanima zmagali z 2:1 in so z novimi tremi točkami ostali na drugem mestu prvenstvene lestvice.

V zadnjem krogu se bodo na Mestnem stadionu na Ptuju v soboto, 26. maja, ob 16. uri pomerili z Brežicami in na tej tekmi bodo lovili vstopnico za dodatne kvalifikacije za vstop v Prvo ligo Telekom Slovenije.

Foto: ČG

To soboto odločilna tekma na ptujskem mestnem stadionu

»Naši fantje so odigrali zelo dobro tekmo v izjemnem nogometnem ambientu soboške Fazanerije, kjer se je Mura pripravljala na veliko slavje ob naslovu prvaka 2SNL.
Dva hitra zadetka napadalca Matthiasa Fanima ter v nadaljevanju odgovorna in koncentrirana igra sta popeljala ptujsko Dravo v situacijo, ko se lahko ekipa na sobotni tekmi proti NK Brežice Terme Čatež ob 16. uri na ptujskem mestnem stadionu utrdi na drugem mestu, kar jo popelje celo v dodatne kvalifikacije za vstop v Prvo ligo Telekom Slovenije,« je povedal Matija Brodnjak iz NK Drava Dakinda Ptuj.

Ptujčani so z dvema zadetkoma Fanima premagali Muro z 2:1 in so z novimi tremi točkami ostali na drugem mestu prvenstvene lestvice. Foto: Danilo Vezjak

Pred sobotno odločilno tekmo Brodnjak pravi, da je trener Simon Sešlar pripravil pravo taktiko v Murski Soboti, sedaj pa je potrebno, da se te tri pomembne točke iz Murske Sobote potrdijo pred številnimi domačimi gledalci na Ptuju in da se zaokroži zelo uspešen spomladanski del, kjer so fantje navduševali na domačih in gostujočih predstavah.

Foto: ČG

»Želel bi dodati, da smo v klubu zelo veseli in ponosni, ker smo dosegli letošnji primarni cilj – uvrstitev selekcij U17 in U19 v prvo kadetsko in mladinsko slovensko nogometno ligo, še dodaja Brodnjak iz NK Drava Dakinda Ptuj.
Foto: ČG, Danilo Vezjak