Ptujčani dobili Pecikl – sistem za izposojo koles

Mestna občina Ptuj je pripravila dogodke ob Evropskem tednu mobilnosti 2018 z geslom »Združuj in učinkovito potuj«. Dopoldne so pred mestno hišo simbolično v uporabo predali sistem izposoje koles “Pecikl”.

Foto: Langerholc
V tednu mobilnosti se bodo na Ptujskem odvili številni zanimivi dogodki in aktivnosti, ki bodo Ptujčane prav gotovo povezali v prizadevanju za človeku in okolju prijaznejše načine mobilnosti. Posebej zanimiva pa je bila današnja otvoritev v mestu, ko je MO Ptuj odprla sistem za izposojo koles, ki ste ga Ptujčani pomagali poimenovati – Pecikl.

20 peciklov na voljo na štirih postajah

Gre za mrežo postaj avtomatiziranega sistema za brezplačno izposojo mestnih koles v MO Ptuj, ki omogoča javni dostop do koles po načelu »samopostrežbe«. Mrežo tvorijo štiri postaje: Zadružni trg – parkirišče P&R, Mestni trg – mestna hiša, Kraigherjeva ulica – Rimska peč, Potrčeva cesta – pri Splošni bolnišnici Ptuj. Sistem vključuje 20 koles na štirih postajah s skupaj 32 priključnimi stojali.

Na Ptuju danes osrednji dogodek v Evropskem tednu mobilnosti; foto: Langerholc

MO Ptuj v projektu Ureditev kolesarskih povezav v naselju Ptuj

Sicer pa MO Ptuj izvaja projekt »Ureditev kolesarskih povezav v naselju Ptuj – odsek 1«, ki bo pripomogel k trajnostni mobilnosti in izboljšanju kvalitete življenja občanov in obiskovalcev mesta.

Na ptujskem Mestnem trgu se je zbralo lepo število kolesarjev, ki so prišli “pozdravit” novo naložbo v mestu; foto: Langerholc

V okviru je bila tudi današnja otvoritev, ki so se je udeležili številni rekreativni kolesarji, zbrane pa je nagovoril ptujski župan Miran Senčar, ki je med drugim poudaril, da naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija ter da je za Ptuj še kako pomembna.
Foto: Langerholc