OSTAL BREZ VOZILA

Podlehniški  policisti  so včeraj popoldan v Preši, zaradi prehitre vožnje, ustavili  60-letnega  voznika osebnega avtomobila. V naselju Preša, kjer je hitrost  s  splošnim  predpisom omejena na 50 km/h, je vozil s hitrostjo 77 km/h.

V  postopku  so  policisti  ugotovili,  da  vozilo,  ki  ga  je  vozil,  ni registrirano  in  da  voznik  nima  vozniškega  dovoljenja.  Za  nameček je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu 0,95mg/l alkohola.

Vozniku so nadaljnjo vožnjo preprečili tako, da so mu vozilo zasegli. Zoper njega bodo podali tudi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V KROŽIŠČU ZAPELJAL V LEVO IN POVZROČIL PROMETNO NESREČO

Sinoči   je  71-letni  Ptujčan  na  Potrčevi  ceste  na  Ptuju,  z  osebnim avtomobilom  v krožišču  nepravilno  zapeljal v levo, v nasprotni smeri. V krožišču mu je nasproti pravilno pripeljal drug voznik osebnega avtomobila.

Zaradi tega je opisani Ptujčan, da se je izognil trčenju s tem avtomobilom, sunkovito  zavil v desno, preko robnika na zelenico, kjer je trčil v drevo in  ga  prelomil,  ter  v  prometni znak. Kljub trčenju je s kraja odpeljal naprej,  proti  domu.  Policisti so ga kmalu izsledili. Ugotovili so, da je imel v organizmu kar 0,78 mg/l alkohola.

Odvzeli  so  mu  vozniško  dovoljenje in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR