ponedeljek, 22 julija, 2024
Doma Aktualno Prvi dan EPIDEMIJE! Novosti!

Prvi dan EPIDEMIJE! Novosti!

V nedeljo 20,4% pozitivnih! Foto: Pixabay

Včeraj so na dopisni seji Vlade RS za danes razglasili epidemijo. Ljudje po vsej Sloveniji se sprašujejo kako bo razglasitev vplivala na potek življenja.

Vlada ni aktivirala drugih pričakovanih ukrepov, kot je zapiranje trgovskih centrov, omejitev javnega prometa in frizerskih ter kozmetičnih salonov, ker verjame, da smo dovolj disciplinirani, da to ni zaenkrat potrebno!

Omejitev gibanja

Notranji minister Aleš Hojs je na vladni novinarski konferenci povedal, da bodo v torek v veljavo stopili novi ukrepi za zajezitev novega koronavirusa. Najpomembnejša nova začasna ukrepa sta omejitev gibanja med 21. uro in 6. uro ter omejitev zbiranja na največ šest ljudi, je pojasnil Hojs. Povsod po državi bodo prepovedani shodi, prireditve, poroke in drugi dogodki, medtem ko bodo nekatere kulturne ustanove, kot so muzeji in galerije, ostali odprti.

Izjema je za tiste ljudi, ki začnejo ali končajo delo znotraj teh ur!

Epidemija razglašena zaradi pravne podlage

Zdaj se bo aktiviral državni načrt na področju civilne zaščite, da bodo imeli župani pri sebi na voljo strukturo za pomoč in ukrepanje, če se bodo razmere slabšale.

Ali vam je všeč novica? Všečkajte FB stran:

Razglasitev epidemije neposredno sproži le aktiviranje Civilne zaščite. Vsi ostali ukrepi morajo biti sprejeti posamično, kar se bo dogajalo sorazmerno potrebam od danes naprej.

Epidemiološko stanje včeraj

V nedeljo je bila po 2637 testiranjih za novi koronavirus okužba potrjena pri 537 ljudeh, kar je 20,4 odstotka vseh testiranih. Hospitaliziranih je 289 bolnikov s covidom-19, 55 se jih zdravi na intenzivni negi. Dva bolnika s covidom-19 sta umrla.

V nedeljo je 14-dnevna incidenca na 100 tisoč prebivalcev narasla na 339. Doslej je bilo skupno potrjenih 13.678 primerov okužbe, opravljenih je bilo 290.811 testiranj na novi koronavirus.

Želite biti redno obveščeni o novostih glede epidemije? Všečkajte FB stran:

MR