Prve izjave srebrnega Mastnaka in bronaste Glorie Kotnik

“Tudi jaz sem mogoče že videl zlato … ne, nisem videl, ker so bila očala zamegljena. Benjamin je naredil napako, me zasul s snegom, nisem niti videl ali se bova zabila ali ne. Poskušal sem odpeljat kot prejšnje vožnje, v zadnjo strmino sem prišel zelo dobro, ampak napake odločajo v našem športu.”

Tim Mastnak

 

Današnji dobitnik srebrne olimpijske kolajne Tim Mastnak je za TV Slovenija najprej pojasnil svoje občutke po tekmi.

“Tudi sam ne morem verjeti. V kvalifikacijah nisem bil tako suveren, a rekel sem si: ‘bori se, kar bo, pa bo.’ To sicer sploh ni bil sanjski dan. Vožnje so bile improvizirane, podlaga je bila zelo zahtevna, vsako vožnjo sem še na novo, ni bilo važno, kaj se je zgodilo predtem. Uspelo mi je kar dobro do zadnje, šeste vožnje.”

“Nisi zmagovalec, dokler nisi v cilju in to sem danes doživel na lastni koži!”

“Danes to niso bile idealne vožnje. Takšne postavitve mi delajo nekaj težav. Že na ogledu sem videl, da bo težek dan. Bila je zelo direktna postavitev, raje imam bolj zaprte, da naredim večjo razliko. Te nisem mogel najti oziroma je ustvariti. A boril sem se. Vrgel sem srce na progo, telo je samo sledilo in osvojil sem to srebrno medaljo.”

 

“Vplivala je moja napaka. Tudi če bi se mi zlomil pancar, to ni noben izgovor. Moral bi se odpeljati kot v prejšnjih vožnjah. Bil je finale, v katerem se je zgodilo veliko stvari.”

 

Gloria ni morala dati izjave novinarjem, zalile so jo solze, spomnila se je družine

“Vsakič, ko sem se vrnil na start, in sem videl, da je Gloria še v igri, sem bil noro vesel. Trenirala sva skupaj na Rogli, vem, kako je šla v sezono, kaj ji je uspelo. Tudi mene je to danes dvignilo. Vedel sem, da sva dobro trenirala, in to sva danes oba pokazala. Res sem ponosen na sebe in na njo,” je še povedal Mastnak in zaključil: “Z Glorio se zelo dobro razumeva. Vsakič, ko sem prišel na start, sva se oba smejala. Oba sva bila dobre volje.”

 

“Neverjetno, res. Sploh ne morem verjeti. Res sem vesela, in to podarjam tistim, ki so mi ves čas stali ob strani. To je za moje najbližje. Vse, kar se ta trenutek dogaja, je preveč čustev, preveč vsega. Sploh ne morem verjeti, da je res,” je Gloria Kotnik povedala v prvi izjavi za TV Slovenija.

 

Največji dosežek v življenju me čaka doma. Ta medalja je v bistvu nagrada za ves trud. Ne morem verjeti, res ne,” se je vsa v solzah spomnila svojega, še ne eno leto starega sina, Maja.

 

Svojo uspešno vrnitev na sneg pripisuje svojemu sinu Maju

Za to ima največ zaslug moja največja sreča, Maj. To neverjetno malo bitjece me je naučilo, kaj je v življenju zares pomembno, zato se prav dosti nisem obremenjevala. Moja družina mi pomeni vse in prav nič drugega nima pomena, če jih moj uspeh ne bi tako veselil kot mene. Naučila sem se, da sta pri materinstvu improvizacija in fleksibilnost ključnega pomena!