Prijetje 12 tujcev razkriva nesposobnost Golobove vlade

Simbolična fotografija (Foto: EPA, Antonio Bat)

Vlada Roberta Goloba se je ponovno izkazala kot najbolj nesposobna v zgodovini Slovenije. V zadnjem incidentu, ki še dodatno poudarja njihovo pomanjkanje sposobnosti in skrbnosti, je policija v Cirkulanah prijela skupino 12 tujcev, ki so na nedovoljen način prestopili notranjo mejo EU. Med njimi je bilo 9 državljanov Sirije, državljan Turčije, državljan Egipta in državljan Afganistana.

 

Policisti so tujce odpeljali na policijsko postajo Gorišnica, kjer so z njimi izvedli postopek. Vendar pa je kljub prizadevanjem policije, ki vestno opravlja svoje delo, očitno, da trenutna vlada ni sposobna učinkovito zaščititi slovenskih obmejnih prebivalcev. Namesto da bi sprejeli odločne ukrepe za zaščito svojih državljanov, vlada Goloba s svojimi nesmiselnimi odločitvami še naprej ogroža varnost in mir obmejnih skupnosti.

Takšna ravnanja, ki načrtno škodujejo lastnim državljanom, so nedopustna in jih je potrebno nemudoma ustaviti. Slovenija potrebuje vodstvo, ki bo dejansko skrbelo za varnost in blagostanje svojih ljudi, ne pa vlade, ki z neodgovornimi odločitvami izpostavlja obmejne prebivalce nevarnosti.

MR