Policisti so v petek popoldan na območju Policijske postaje Podlehnik ustavili dva osebna avtomobila, oba registrskih oznak Poljske. V obeh vozilih se je prevažalo 17 prebežnikov (1 državljan Pakistana, 6 državljanov Bangladeša in 10 državljanov Afganistana) in trije njihovi vodiči (2 državljana Uzbekistana in 1 državljanka Belgije. Policisti so vse tri vodiče pridržali po določili Zakona o kazenskem postopku, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države po čl. 308/VI-III čl. Kazenskega zakonika (KZ-1).

V  času pridržanja so policisti, na podlagi odredbe sodišča, opravili hišno preiskavo stanovanja, ki ga imajo najetega vodiči, in preiskavo obeh vozil. V enem od vozil so v predalu sopotnikovega sedeža našli plinsko pištolo, ki spada  v  kategorijo  D-2 po Zakonu o orožju (ZOro-1). Lastnica pištole  je opisana  državljanka  Belgije,  ki  ne poseduje ustrezne orožne listine oz. dovoljenja  za posest orožja, ki dovoljuje posamezniku posest in prenašanje osameznega  kosa  orožja.  Orožje  so  ji zasegli in ji bodo v t.i. hitrem postopku izdali odločbo o prekršku.

Policisti   so   vse   tri   vodiče  privedli  na  zaslišanje  k  dežurnemu preiskovalnemu sodniku  Okrožnega  sodišča  na  Ptuju, ki je zoper vse tri odredil pripor.

Vseh  17  prebežnikov  je v postopku zaprosilo za mednarodno zaščito v naši državi.  Vsi so bili  odpeljani  v Azilni dom, kjer je bila vsem odrejen karantena.

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR