Prijateljsko nogometno srečanje pri Veliki Nedelji

V nedeljo, 8. aprila je ob krajevnem prazniku Velike Nedelje župnija Velika Nedelja pod vodstvom domačega župnika Janka Štamparja organizirala prijateljsko nogometno srečanje.

Prijateljske nogometne tekme so se udeležili veterani iz Bele Krajine (Črnomelj z okolico), veterani iz Velike Nedelje, PAX ekipa duhovnikov in Kolping Velika Nedelja. Pobudnik tega srečanja je župnik Janko Štampar, ki je v Veliko Nedeljo prišel leta 2001, prej je služboval v Semiču v Beli Krajini, od takrat so imeli več kot 10 srečanj.

Velikonedeljski župnik je nastopil tudi z nogometno ekipo PAX duhovniki. Foto: Ivan Trunk

Župnik Janko Štampar, star 67 let, je velik ljubitelj športa. Nogomet igra že 50 let, zraven nogometa je še treniral karate, džudžic, pozimi smuča, je aktiven jamar in rad gre v gore. Pri Veliki Nedelji je ustanovil ekipo veteranov, pri kateri je igral nogomet, za mlade pa je ustanovil ekipo Kolpining, kjer se lahko naučijo in izurijo v igri nogometa, bil pa je tudi med ustanovitelji PAX-a, duhovniške nogometne ekipe, pri kateri je tudi nekaj časa igral. Na tem turnirju je vsaka ekipa igrala z vsako ekipo, ki se je udeležila tega srečanja, Janko Štampar pa je bil vratar ekipama Kolping in PAX duhovniki.

Utrinki s prijateljskega nogometnega srečanja. Foto: Ivan Trunk

Ekipe na tem srečanju so dosegle naslednje rezultate: 1. mesto Kolping Velika Nedelja, 2. mesto veterani Bela krajina, 3. mesto veterani Velika Nedelja, 4. mesto PAX duhovniki.
Ivan Trunk