Pri dr. Anžetu Logarju doma in njegovi talenti

Kandidat za predsednika republika dr. Anže Logar

Predsedniški kandidat Anže Logar o svojem zasebnem življenju govori zelo redko, za javnost pa je v intervjuju za Metropolitan razkril kar nekaj zanimivosti o sebi, ki jih doslej zagotovo niste vedeli, med drugim tudi, kdo je bila njegova zvezdniška simpatija in kje je doživel prvi poljub.
 
Anžeta Logarja je slovenska javnost vajena kot izjemno zadržanega in resnega, kar je nekako pričakovano od nekoga, ki je več let v vlogi resnega politika, ki se sooča z velikimi odgovornostmi, vendar je tokrat ob priložnosti razkril tudi svojo drugo, bolj osebno plat, v kateri se predstavi kot zaščitniški oče dveh hčerk, ki rad igra violončelo, prav tako na TV rad pogleda borilne veščine.
 
Tik pred drugim krogom predsedniških volitev se je dr. Anže Logar odločil slovenski javnosti razkriti tudi svojo bolj osebno plat, ki je Slovenija doslej ni bila vajena, kar tudi sam prizna, in v intervjuju pove, da se zelo rad pošali, čeprav ne deluje vedno tako. Anže Logar je človek, ki glede na svoje mnoge obveznosti vstaja zgodaj, že pred sedmo uro, zbudi hčerki in poje svoj najljubši zajtrk, ovsene kosmiče. Enako kot verjetno večino ga zjutraj v slabo voljo spravi prizor deževnega jutra, ko pogleda skozi okno. “Če bi lahko bil neviden en dan, bi šel na sestanek, na katerega nisem povabljen,” je z nasmehom povedal Logar.
 
Obisk dr. Anžeta Logarja.
 

 
Logar nima svojega stilista, čeprav deluje, kot da bi ga imel. Sam pravi, da si izbere oblačila po načelu, “kar mu pade v oči”, se pa potrudi, da je le bolj elegantno, kar je očitno.
 
Pravi, da je bilo celo njegovo otroštvo čudovito
Zelo rad se spominja svojega otroštva, ki je bilo po njegovih besedah čudovito, sploh ko so “robutali češnje in ko se je igral s svojim psičkom Barom”, saj pri gledanju risank ni bilo veliko izbire. Kot vsak otrok je bil tudi Logar nagajiv, ko prizna, da je kdaj streljal s fračo, enkrat pa je celo padel iz avtobusa v plundro in “z mokro ritjo odšel v šolo”. Spominja se tudi svojega prvega poljuba za Bežigradom in študentskih norčij s svojimi prijatelji in potovanj, “ko so za nek mali denar vsake poletne počitnice kupili razpadel avto in se vozili naokoli po Evropi”.
 

Logar je izredno skrben oče. (Foto: Facebook)

 

Njegova zvezdniška simpatija je bila Jeniffer Aniston, če pa bi lahko izbiral super junaka, bi to bil Robin Hood. “Veliko norih stvari sem storil iz ljubezni,” je povedal in nadaljeval, da je zaščitniški oče, ki od hčerk zahteva, da vedno govorijo resnico. Najbolj se zatopi v snooker, rad pa pogleda borilne veščine in nogomet, predvsem takrat, ko igra klub Barcelona, za katerega tudi navija so zapisali na nova24tv.si
 
Violončelo zahteva preciznost kot politika
“Ton, globina in barva zvoka sta mi všeč pri violončelu, tako kot violončelo tudi politika zahteva preciznost, to imata skupno”, je med drugim v intervjuju povedal Logar. Že v enem od preteklih intervjujev je dejal, da je čut za glasbo ostril ravno z učenjem igranja na violončelo.

Foto: Facebook

 

Njegov učitelj je bil celo priznani violončelist Matija Lorenz iz Tria Lorenz, ki je med drugim slovel tudi kot šahovski mojster. Nedavno se je violončelu spet posvetil, saj je ugotovil, da je že nekoliko iz vaje, a bo zdaj vse nadoknadil.

 

Vir: nova24tv.si

 
 
Preberite še:

Lokalne volitve v Kidričevem

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Število ilegalnih prehodov meje se veča. Kako bo ukrepala vlada?

Poskus umora poslanca Branka Grimsa

 

TS