Predsedniki delodajalskih organizacij ocenjujejo ukrepe vlade za pomoč gospodarstvu kot pravočasne in vsebinsko ustrezne

 

V začetku tedna so predsedniki Združenja delodajalcev Slovenije, Gospodarske zbornice Slovenije, Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Trgovinske zbornice Slovenije in Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije izrazili podporo naporom Vlade RS pri oblikovanju ukrepov v boju proti gospodarskim posledicam epidemije koronavirusa.

Kot je razvidno iz izjave za javnost so se v preteklih dneh na skupnem sestanku sestali predsedniki delodajalskih organizacij (Marjan Trobiš, predsednik ZDS; Boštjan Gorjup, predsednik GZS; Mariča Lah, predsednica TZS, Drago Delalut, predsednik ZDOPS in Branko Meh, predsednik OZS) z namenom pregleda učinkovitosti že sprejetih vladnih ukrepov za pomoč gospodarstvu zaradi COVID-19.

Ocenili so, da je Vlada RS ukrepe prvega in drugega paketa v boju proti gospodarskim posledicam koronavirusa (PKP1 in PKP2) oblikovala premišljeno. Število podjetij in samostojnih podjetnikov, ki so se ukrepov poslužili, pa po njihovem mnenju kaže na njihovo pravočasnost in vsebinsko ustreznost.

Ob tem so izpostavili, da pričakujejo nadaljnje sodelovanje Vlade RS z delodajalskimi organizacijami in zbornicami pri oblikovanju tretjega paketa ukrepov PKP3. Kot je znano bo Vlada tretji paket ukrepov obravnavala že jutri na svoji seji.

MR