Predsednik vlade Janez Janša nagovoril udeležence virtualnega dogodka ob 60. obletnici OECD

Janez Janša nagovoril OECD

Predsednik Vlade Janez Janša je danes v video sporočilu nagovoril udeležence virtualnega dogodka ob 60. obletnici podpisa konvencije OECD – Organizacije za ekonomsko sodelovanje in razvoj.

 

Na prireditvi, ki so jo gostili predsednik Francoske republike Emmanuel Macron, predsednik španske vlade Pedro Sánchez, in generalni sekretar OECD Angel Gurría, je bilo prikazano stanje v svetu gospodarstva, dolgoročnih trendov in posebnega prispevka OECD k oblikovanju “boljših politik za boljše življenje”.

Predsednik vlade Janez Janša je na dogodku ob 60. obletnici OECD čestital generalnemu sekretarju OECD za opravljeno delo.

“Za seboj puščate organizacijo – OECD v odlični formi, pripravljeno za soočanje s prihodnostjo.”

V svojem nagovoru se je premier Janša spomnil ustanoviteljev organizacije, ki so pred 60-imi leti predvideli, da je za zagotavljanje trajnega miru najpomembneje spodbujanje sodelovanja in gospodarskih reform.

“Danes, ko se soočamo z pandemijo covida-19, spomin in sporočilo ustanoviteljev EOCD še bolj odmeva. Mednarodno sodelovanje ostaja ključno za zmago nad tem izzivom.”

Predsednik vlade je v nagovoru med drugim izpostavil tudi, da ima Slovenija pri aktivnostih OECD na področju umetne inteligence odločilno vlogo. Slovenija je v letih članstva v OECD lahko dostopala do najboljših praks in izmenjave izkušenj z drugimi državami na tem področju, ki razmišljajo enako kot Slovenija, da gre za eno ključnih področij za prihodnjo gospodarsko rast in odpornost.

Preberite še:

Maske več niso obvezne!

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

Janez Janša: “13. marca smo imeli 120 postelj, danes jih imamo 1391.
Ali bo Ptuj kandidirala za evropsko prestolnico kulture?

 

MR