Ali bo Ptuj kandidirala za evropsko prestolnico kulture?

Foto: MO Ptuj

Od 11. do 15. decembra potekajo obiski mest kandidatov, ki so bila uvrščena v končni izbor za pridobitev naziva Evropska prestolnica kulture 2025.

 

Štirje izbrani člani mednarodnega sveta neodvisnih strokovnjakov, predstavniki Evropske komisije in Ministrstva za kulturo se udeležujejo obiska mest Ljubljane, Nove Gorice, Pirana in Ptuja. Obiski mest kandidatov za Evropsko prestolnico kulture in sestanek za končni izbor zaradi epidemiološke situacije v Sloveniji in v Evropi potekajo v virtualni obliki.

Neposredno po obisku mest kandidatov za Evropsko prestolnico kulture bo potekal sestanek za končni izbor. V sredo 16. decembra 2020 se bosta predstavili mesti Ljubljana in Nova Gorica, naslednji dan, 17. decembra, Piran in Ptuj. Člani mednarodnega sveta neodvisnih strokovnjakov sprejmejo soglasno odločitev katero mesto predlagajo, da nosi naziv Evropska prestolnica kulture za leto 2025 v Republiki Sloveniji. Svojo odločitev bodo razkrili na tiskovni konferenci, ki bo 18. decembra 2020 ob 14. uri.

Preberite še:

Maske več niso obvezne!

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

Poziv podjetjem za pokritje fiksnih stroškov!
Janez Janša: “13. marca smo imeli 120 postelj, danes jih imamo 1391.

 

MR