Pred zaporo starega mostu ureditev prometa na pešmostu

ptuj, most, obnova, pešmost, intervencijska vozila

Služil bo tudi kot začasna intervencijska pot za nujna vozila

V času popolne zapore mostu čez Dravo, spomnimo, da je ta napovedana za ponedeljek, 3. julija 2017, naj bi uredili most za pešce in kolesarje kot začasno intervencijsko pot za vozila na nujni vožnji, tako da bodo možni prehodi intervencijskih vozil ter manjšega avtobusa mestnega potniškega prometa hkrati s peš in kolesarskim prometom.
Intervencijska pot bo označena prometnimi znaki in označbami na vozišču pred vstopom na pešmost in izstopom.  Za intervencijsko pot se bo uporabljala sredinska asfaltirana površina, ključnega pomena pa je, da je tam zagotovljen nemoten prehod vozil. Dostopne poti naj bodo vedno proste in prehodne.
Začasna namestitev zapornic
Na območju uvoza na most in izvoza bosta začasno postavljeni elektronski zapornici.
Odpirali se bosta daljinsko, vozniki intervencijskih vozil in javnega mestnega potniškega prometa bodo opremljeni z daljinskimi upravljavci za dvig zapornic.
Hitrost vožnje bo prilagojena prometnemu režimu kolesarjev in pešcev
Izvedba ureditve se je pričela 21. 6. 2017 s pripravljalnimi deli. Namestitev zapornic bo urejena do 23. Junija, dokončna ureditev s preizkusom delovanja ureditve pa do 28. junija 2017, so sporočili iz MO Ptuj.

TM, Vir: MO Ptuj