Praznik gasilcev na Ptujskem

ogz ptuj, pgd zabovci, dan gasilca, prapor

Ob dnevu gasilcev OGZ Ptuj razvili prapor PGD Zabovci

V PGD Zabovci, v občini Markovci je bila minula sobota posvečena gasilcem, ki so v Zabovcih praznovali 21. Dan gasilcev OGZ Ptuj in 90-letnico tamkajšnjega gasilskega društva. Slovesnost so začeli z gasilsko parado, v kateri je sodelovalo blizu 400 uniformiranih gasilcev, posebej pa so se v ešalonu predstavile članice in mladina.

Častni vod na prazniku gasilcev v PGD Zabovci. Foto: TM
Gasilska slovesnost OGZ Ptuj je bila najprej pri obnovljenem gasilskem domu v Zabovcih. Foto: TM

Na prazniku gasilcev s širšega ptujskega območja je bil slavnostni govornik župan občine Markovci Milan Gabrovec, v nagovorih pa so se mu pridružili še Ivan Fijan, predsednik PGD Zabovci, Marjan Meglič, predsednik OGZ Ptuj in mag. Janez Merc, predsednik sveta podravske regije. Gasilci v Zabovcih so letošnji visok jubilej društva združili z razvitjem novega prapora, saj je stari že odslužil svojemu namenu, ob tej priložnosti pa so podelili posebne spominske zahvale botrom novega prapora in ostalim prijateljskim društvom ter posameznikom. Na slovesnosti so prizadevnim gasilcem podelili tudi visoka gasilska odlikovanja in plamenice.

Najvišje priznanje – odlikovanje za posebne zasluge pa so prejeli dolgoletni in prizadevni gasilci: Franc Bolcar, PGD Spuhlja, Branko Kostanjevec, PGD Bukovci in Janez Veršič, PGD Nova vas pri Markovcih.

TM