Praznični maj v občini Destrnik

destrnik, občinski praznik, uprava

V soboto osrednja slovesnost s podelitvijo občinskih priznanj

Že od 13. maja v občini Destrnik potekajo prireditve in zanimivi družabni dogodki posvečeni letošnjemu 19. občinskemu prazniku. V petek, 26. maja so v občini še simbolično odprli nove prostore občinske uprave in pripravili dan odprtih vrat občinskih prostorov, v soboto, 27. maja pa bo na Destrniku osrednja občinska slovesnost s podelitvijo najvišjih občinskih priznanj.

Dan odprtih vrat novih prostorov občine Destrnik. Foto: TM

Na Destrniku pa so se ta petek družili tudi upokojenci Sp. Podravja – najboljši v igranju pikada. Tekmovanje za igralce pikada je pripravilo društvo upokojencev Sv. Urban Destrnik, tekmovanja pa se je udeležilo preko 30 moških in ženskih ekip. Dopoldne pa je bilo slovesno v novih prostorih občine Destrnik, kamor se je občinska uprava z županom Vladimirjem Vindišem preselila lani decembra. Župan Vindiš je zbranim na krajši slovesnosti povedal, da je vesel, da občinska uprava, kot tudi občinski svet, odbori in komisije že nekaj mesecev delajo v veliko boljših pogojih, pa tudi, da so vsi prostori (skupaj je okrog 400 m2 površine) še kako dobrodošli in koristni za uspešno nadaljevanje dela v občini. Nove občinske prostore je blagoslovil destrniški župnik Jože Škofič. Zgradba, v kateri je po novem destrniška občinska uprava, pa že dobiva nove vsebine, saj sta tam kratek čas odprta tudi trgovina in gostinski lokal.

Na Destrniku so v sklopu občinskega praznika organizirali pokrajinsko tekmovanje v pikadu za upokojence Sp. Podravja. Foto: TM

TM, Foto: TM