Praznični dogodki v občini Majšperk

občina, majšperk, praznik, prireditve, storerce

Blizu 50 dogodkov posvečenih prazniku občine

V občini Majšperk so ta konec tedna pričeli s praznovanjem letošnjega 21. občinskega praznika. Do 9. septembra, ko bo v Majšperku osrednja občinska slovesnost, se bo po vsej občini zvrstilo blizu 50 kulturnih,športnih in družabnih dogodkov.

Občina Majšperk meri 72,8 km2. V 26 naseljih in treh krajevnih skupnostih Majšperk, Stoperce in Ptujska Gora živi 4223 prebivalcev. V občino Majšperk spadajo naselja: Bolečka vas, Breg, Doklece, Dol pri Stopercah, Grdina, Janški Vrh, Jelovice, Koritno, Kupčinji Vrh, Lešje, Majšperk, Medvedce, Naraplje, Planjsko, Podlože, Ptujska Gora, Preša, Sestrže, Sitež, Skrblje, Slape, Spodnja Sveča, Stogovci, Stoperce, Stanečka vas in Zgornja Sveča.

Udeleženci letošnjega spusta s kajaki po Dravinji. Foto: TM

Med prvimi so to soboto s prireditvami začeli športniki. V strelišču v Športnem parku Majšperk je bila včeraj tekma v streljanju z zračno puško, dopoldne pa so se s kajaki po Dravinji podali ljubitelji vodnih športov. Kot nam je na startu pri mostu na Bregu povedal Zdravko Zupanc iz ŠD Breg, se je letošnjega že tradicionalnega spusta po Dravinji udeležilo 18 kajakašev, pretežno izkušeni domačini, podali pa so se na okrog 10 kilometrov dolgo traso do Dolene. Nekaj težav jim je na poti povzročal nizki vodostaj, a so vsi udeleženci srečno prispeli do cilja.

Na nedeljskem stoperškem zajtrku. Foto: TM
Ekipa Društva gospodinj Stoperce, ki je pripravila zajtrk za občane. Foto: TM

Tudi današnja nedelja je bila praznično obarvana, najprej že zjutraj v Stopercah, kjer so po jutranji maši in razglasu tamkajšnje pridne roke Društva gospodinj  Stoperce pripravile že 10. Zajtrk za občane. Odziv je bil znova zelo dober, vsi, ki so prišli na stoperški zajtrk, pa so lahko poskusili pretežno domače kmečke jedi, od gobove juhe, »ajmohca«, do žgancev, sirovih pogač, gibanice, domače bele kave, manjkalo pa ni praženih jajčk, palačink z domačo marmelado, … Na zajtrku v Stopercah se je občanom pridružila tudi županja občine Majšperk dr. Darinka Fakin, ki je pohvalila dobro idejo, vztrajnost in trud stoperških gospodinj, ki že desetletje ohranjajo to lepo tradicijo in poudarila, da je prav ta dogodek eden od bolje obiskanih v dneh občinskega praznovanja.

TM, Foto: TM