Požar v stanovanjski hiši v Dornavi povzročil veliko materialno škodo

Slika je simbolična. Foto: Pixabay
Slika je simbolična. Foto: Pixabay

Na območju Dornave je prišlo do obsežnega požara v stanovanjski hiši, ki je povzročil precejšnjo materialno škodo. Po prvih nestrokovnih ocenah naj bi škoda znašala okoli 20.000 evrov. V požaru je bilo predvsem uničeno pohištvo v notranjosti hiše.

 

Dogodek je močno zaznamoval lokalno skupnost, saj so bili gasilci in reševalne ekipe hitro na prizorišču, da bi omejili širjenje ognja in zagotovili varnost okoliških prebivalcev. Kljub temu, da so gasilci požar hitro spravili pod nadzor, je bila škoda na objektu precejšnja.

Policisti Policijske postaje Ptuj so bili o dogodku pravočasno obveščeni in trenutno zbirajo obvestila ter preiskujejo okoliščine, ki so privedle do izbruha požara. Vzrok zaenkrat še ni znan, vendar se nadaljujejo preiskave, da bi ugotovili morebitne vzroke in odgovornosti za nastanek požara.

K sreči v požaru ni bilo poročil o telesnih poškodbah, vendar je izguba premoženja za prizadeto družino velik udarec. Lokalna skupnost in humanitarne organizacije so že izrazile pripravljenost za pomoč prizadeti družini.

Ta nesrečni dogodek je opomnik vsem prebivalcem, kako pomembno je upoštevati varnostne ukrepe pri ravnanju z ognjem in potencialno nevarnimi materiali v domačem okolju. Prav tako poudarja pomembnost rednega vzdrževanja in pregledovanja električnih inštalacij ter drugih potencialnih virov nevarnosti v stanovanjskih objektih.

MR