Potrjene nove okužbe s koronavirusom – ali je situacija še obvladljiva?

Na podlagi tiskovne konference Ministrstva za zdravstvo je potrjeno, da je tudi partnerka 32 letnika, zaposlenega v UKC Maribor pozitivna na test za koronavirus. Oba sta se okužila na dopustu v severni Italiji, ki velja za krizno žarišče virusa v Evropi. .

Neuradno je znana tudi vest o tem, da je potrjen že osmi primer koronavirusa – tokrat v Metliki. Okužen naj bi bil po poklicu zdravnik, ki bi naj delal tudi v domu starejših občanov, kateri veljajo za najbolj ogroženo skupino. Na testiranje morajo tudi vsi zaposleni v ZD Metlika. 

Neustrezna komunikacija pristojnih z javnostjo je naletela na veliko negativnih odzivov na družbenih omrežjih. Hkrati se vrsti veliko kritik na odziv pristojnih na aktualno situacijo. Pojavljajo se tudi dvomi v verodostojnost komuniciranja in sum na to, da so zadeve ušle izpod nadzora.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je včeraj s pomočjo slovenske vojske pričela s postavitvijo 36 kontejnerjev za potrebe zdravstvenih ustanov. Dostavili so jih že v UKC Ljubljana in UKC Maribor.

Foto: Twitter