Poslanci Spodnjega Podravja poslali pobudo za takojšnjo gradnjo Urgentnega centra Ptuj!

SB Ptuj
SB Ptuj. Foto: https://www.sb-ptuj.si/

Poslanci DZ iz vrst SDS Suzana Lep Šimenko in Jožef Lenart ter Jožef Horvat iz Nove Slovenije, Mojca Žnidarič iz SMC in Jani Ivanuša iz SNS so Vladi RS poslali poslansko pobudo v zvezi s čimprejšnjo izgradnjo urgentnega centra na Ptuju.

V pobudi so navedli, da je bil že leta 2011 prvič projektiran Urgentni center Ptuj. V desetih letih se gradnja še vedno ni začela.

Pobudniki menijo, da je po desetih letih resnično čas, da se začne uresničevati projekt UC Ptuj v dobro okoliških prebivalcev, ki bodo v prihodnosti potrebovali zdravstveno oskrbo, zlasti pa nujno medicinsko pomoč.

Zaradi te pobude je prišlo tudi do obiska Splošne bolnišnice Ptuj s strani državnega sekretarja na ministrstvu za zdravje Franca Vindišarja. Sestal se je z vodstvom bolnišnice, v ospredju pogovora pa sta bila cepljenje zaposlenih v bolnišnici in gradnja urgentnega centra.

Z obiskom so bili v SB Ptuj zadovoljni, saj so prepričani, da so našli skupni jezik glede izgraditve urgentnega centra.

“Predstavnikom ministrstva smo lahko predstavili načrt in imam občutek, da je tokratna ekipa na ministrstvu bolj naklonjena gradnji,” je povedala direktorica SB Ptuj Anica Užmah.

Ministrstvo je zanj leta 2015 predvidelo približno 2,6 milijona evrov, vendar pa so se cene zvišale in tako je to edini urgentni center, ki v skladu z nacionalno strategijo ni bil zgrajen.

“Bolnišnica je že poiskala tudi dodatna sredstva, tako da se bo finančna konstrukcija zaprla. Z vodstvom bolnišnice se bomo v roku enega meseca sestali na ministrstvu, preverili načrte in poiskali še manjkajoča sredstva, potem pa bi se gradnja lahko začela,” je zaključil državni sekretar Franc Vindišar.

Preberite še:

Ali so obljube tranzicijske levice za prestope v njihove vrste prazne?

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Predsednik vlade Janez Janša: Za razpravo o vladavini prava in stanju demokracije v Sloveniji si prizadevam že od leta 1987!
Česa se boji skupina Evropskega Parlamenta?

 

MR