Popolna zapora ptujskega podvoza v četrtek po jutranji prometni konici

Datum pričetka sanacijskih del. ki so potrebna zaradi dotrajanosti asfaltne prevleke v ptujskem podvozu pod železniško progo na Ormoški cesti, se je nekoliko zamaknil. Dela v vrednosti dobrih 76 tisoč evrov bo izvajalo Cestno podjetje Ptuj.

Z Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo (DRSI) so sporočili datume popolne zapore ptujskega podvoza, informacije pa so na voljo tudi na spletnih straneh prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Popolna zapora ceste bo od četrtka, 17. oktobra, po jutranji prometni konici, do petka, 18. oktobra, čez vikend bo promet potekal pod posebnimi pogoji, popolna zapora pa bo še nekaj dni v prihodnjem tednu.

Zdaj je že znano, da sedem dni za omenjena dela vendarle ne bo potrebnih, kar so v medijih potrdili tudi v Cestnem podjetju Ptuj, ki bo izvedlo sanacijo vozišča. Konec tedna, 19. in 20. oktobra, naj bi po informacijah Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo, promet potekal pod posebnimi gradbiščnimi pogoji. Popolna zapora bo tudi od ponedeljka, 21. oktobra, po jutranji konici, do srede, 23. oktobra.

Obvoz urejen po okoliških cestah

V času popolne zapore bo obvoz urejen po državnih in lokalnih cestah:
Osojnikova cesta (R1-229/1417) – Dornavska cesta (R3-713/4910) – Puhova ulica (LK329021) – Ormoška cesta (G1-2/0395) in obratno. V času popolne zapore bo obvoz urejen po Osojnikovi cesti, Dornavski cesti, Puhovi ulici, Ormoški cesti in obratno.

Vir: DRSI, foto: arhiv PeTv