Pomladno srečanje članov in simpatizerjev Ptujske regijske koordinacije SDS

V Lenartu, na srečanju članov in simpatizerjev SDS Ptujske regijske koordinacije, sta bila osrednja gosta evropski poslanec dr. Milan Zver in kandidatka za evropsko poslanko Alja Domjan, regijskega piknika pa so se udeležili tudi nekateri državnozborski poslanci; Franc Breznik, Marjan Pojbič, Jožef Lenart in Suzana Lep Šimenko, predstavniki vodstva stranke SDS in nekateri župani Spodnjega Podravja.

Utrinek z regijskega piknika SDS v Lenartu; foto: arhiv SDS
Člani Ptujske regijske koordinacije Slovenske demokratske stranke (SDS) so v sodelovanju z občinskimi odbori iz Slovenskih goric (Benedikt, Cerkvenjak, Lenart, Sv. Ana, Sv. Jurij, Sv. Trojica) konec minulega tedna organizirali prijetno srečanje na športno-rekreacijskem centru Polena v Lenartu, kamor so bili vabljeni tudi simpatizerji stranke SDS. Preko 200 se jih je zbralo v Lenartu, nekateri od vabljenih gostov pa so bili popoldne še Radencih na slavnostni akademij 30. obletnici SDS.

Uspešni na lanskih volitvah, dober rezultat pričakujejo tudi na evropskih volitvah

Na druženju v Lenartu so zbrane pozdravili župan Lenarta Janez Kramberger, predsednik občinskega odbora SDS Lenart Damir Jelenko, poslanec Franc Breznik in poslanka Suzana Lep Šimenko, sicer tudi predsednica Ptujske regijske koordinacije, ki se je zbranim na 11. regijskem pikniku zahvalila za dobro udeležbo ter poudarila, da so se zbrali vsi tisti, ki vedo, da je treba delati s srcem in v pravo smer.

Nekateri visoki gostje na 11. regijskem srečanju v Lenartu; foto: arhiv SDS

»Lani smo imeli veliko aktivnosti, v ospredju so bile državnozborske in lokalne volitve, kar je od vseh nas zahtevalo veliko angažiranosti. V ptujski regiji smo na obojih volitvah dosegli zelo dober rezultat, na kar smo resnično ponosni. Verjamem, da bodo tudi letošnje evropske volitve za stranko SDS uspešne, saj so naši evropski poslanci doslej svoje delo odlično opravili in na kandidatni listi dobre kandidate. Naša posebna naloga pa je, da čim več ljudi povabimo na volišča in v tej smeri si bomo tudi prizadevali,” je še dodala poslanka Lep Šimenkova.

Milan Zver verjame v uspeh pomladnikov na evropskih volitvah

Evropski poslanec dr. Milan Zver in kandidatka za evropsko poslanko Alja Domjan pa sta bila v Lenartu osrednja govornika regijskega srečanja. Aktualni evropski poslanec Zver je povedal, do so evropske volitve pomembne in prelomne volitve, da je po petih letih od zadnjih volitev, ko je SDS dobila daleč najboljši rezultat na volitvah in pet poslancev, precej drugače. Zver je prepričan, da bo Slovenska demokratska stranka tudi tretjič zaporedoma zmagali na evropskih volitvah. Po njegovem mnenju imajo pomladniki odlično in močno koalicijsko listo in ob tem je dodal: “Imamo močno listo z izkušenimi in dobrimi kandidati. Tisti, ki bodo volili za naše kandidate, ne bodo dobili mačka v žaklju.”

“Imamo močno listo z izkušenimi in dobrimi kandidati,” je poudaril evropski poslanec dr. Milan Zver. Foto: arhiv SDS

V nadaljevanju je slušatelje opozoril na prelomnost in pomembnost letošnjih evropskih volitev in povedal, da si leve politične stranke želijo centralistično Evropo, ki bo nadzirala države članice, kakor tudi njeno prebivalstvo: »Leve politične stranke želijo ta hip iz Evrope narediti unitaristično, centralistično Unijo, z močno birokracijo, močno regulacijo, ki bi vladala državam članicam. Tega ne smemo dovoliti, kajti Evropa mora sloneti na močnih in avtonomnih, suverenih državah članica. Če bomo imeli šibke države, Evropa ne bo močna. Ne smemo dopustiti, da v Evropski parlament pridejo stranke, ki želijo destabilizirati Evropo. Evropa mora obstati tudi v prihodnje.”

»Verjamem, da bomo 26. maja dokazali, da lahko s sodelovanjem dosežemo ogromno,« pravi Domjanova

Alja Domjan, kandidatka za evropsko poslanko, se je v svojem nagovoru najprej dotaknila dosedanjega dela članov SDS in se jim zahvalila, ker so v preteklosti položili dobre temelje, pohvalila pa je tudi dosedanje delo evropskih poslancev iz vrst SDS. Domjanova je prisotne povabila, da se 26. maja udeležijo volitev, naj povabijo še druge in s svojim glasom oblikujejo našo prihodnost.

»Po 26. maju bo marsikaj odvisno od nas samih in to bo naša velika odgovornost. Ne smemo dopustiti, da so v evropske ali druge institucije izvoljeni ljudje, ki slovenski narod in Slovenijo ne postavljajo na prvo mesto. Verjamem, da si bomo 26. maja segli v roke in dejali, da smo naredili še eno dobro stvar za našo Slovenijo in da bomo dokazali, da lahko s sodelovanjem dosežemo ogromno.«

Na srečanju članov Ptujske regijske koordinacije SDS ni manjkalo dobrega razpoloženja in priložnosti za športne igre. Foto: arhiv SDS

Dogodek v Lenartu je postregel s pestrim kulturnim programom, nagovori gostov, kljub slabemu in hladnemu vremenu, pa so organizatorji v uvodu srečanja uspešno izpeljali tudi nogometno tekmo in nekatere posebej navdušili za kegljanje s kroglo na vrvici.

V Lenartu se je igral tudi nogomet; foto: arhiv SDS

Druženje so člani in simpatizerji SDS Ptujske regijske koordinacije zaključili v sproščenem vzdušju in tudi že z načrti za prihodnje srečanje.

Foto: arhiv SDS