Političnega delovanje komisarke Jourove med obiskom v Sloveniji

Evropski poslanec dr. Milan Zver je v intervjuju za spletni portal Domovina.je izpostavil, da je komisarka Vera Jourova, odgovorna za vladavino prava in stanje na področju medijev, pri svojem obisku v Sloveniji delovala izrazito politično. V pogovoru, ki ga je vodil novinar Luka Svetina, je dr. Zver delil svoje odkritje več sto strani dolge dokumentacije, pridobljene preko evropske ombudsmanke. Dokumentacija, ki se nanaša na obisk komisarke v Sloveniji, razkriva pripravo zapiskov v sodelovanju z levimi strankami in osrednjimi mediji, kritičnimi do vlade Janeza Janše.

 

Dr. Zver je poudaril, da je komisarka Jourova obiskala Slovenijo z jasno politično agendo, kar je zbudilo številna vprašanja o nepristranskosti njenega delovanja. Posebno pozornost je pritegnila tretja, še vedno nepojasnjena točka dnevnega reda njenega obiska pri predsedniku slovenskega ustavnega sodišča, dr. Mateju Accettu. Dr. Zver načrtuje pritožbo na Sodišču EU z namenom razkritja celotne vsebine spornih dokumentov, da bi razjasnil obtožbe političnega vmešavanja.

Incident s komisarko Jourovo je vrhunec v seriji dogodkov, ki so sledili začasnemu zadržanju izvajanja novele zakona o RTV s strani Ustavnega sodišča. Po odpravi zadržanja je prišlo do hitrih kadrovskih sprememb na RTV, vključno z zamenjavo urednikov in voditeljev ter spremembami programske sheme.

Dr. Zver in predsednik SDS, Janez Janša, trdita, da so razkritja iz dokumentacije dokaz politično motiviranega delovanja komisarke Jourove, kar kliče po dodatnih pojasnilih in transparentnosti s strani Evropske komisije.

MR