Policija obravnavala 12 kaznivih dejanj, pridržala kršitelja reda in vinjenega voznika

V zadnjih 24 urah je policija na območju PU Maribor obravnavala vrsto incidentov, ki so se zgodili v tem območju. Na interventno telefonsko številko 113 so sprejeli skupno 296 klicev, od tega 99 takšnih, ki so zahtevali posredovanje policijske patrulje na kraju dogodka.

 

Na področju kriminalitete so obravnavali 12 novih kaznivih dejanj, med katerimi so prevladovali tatvine in poškodovanja tuje stvari. Na področju javnega reda in miru je bilo obravnavanih 17 kršitev, ena oseba, ki je v vinjenem stanju kršila javni red in mir, pa je bila pridržana.

Na področju prometne varnosti je bilo obravnavanih 19 prometnih nesreč, od tega so se v treh nesrečah udeleženci lažje telesno poškodovali. Policisti so prav tako zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali enega vinjenega voznika.

Policija PU Maribor še naprej skrbno in dosledno opravlja svoje dolžnosti za varnost in dobrobit prebivalcev. Še naprej bodo delovali v smeri preprečevanja in obravnavanja kaznivih dejanj, ohranjanja javnega reda in miru ter zagotavljanja prometne varnosti na svojem območju.

MR