Pogodba za prenovo ptujske tržnice podpisana

Na Ptuju so po vrsti zapletov v zadnjega pol leta danes vendarle uspešno podpisali gradbeno pogodbo za prenovo mestne tržnice. Dela bo izvajalo ljubljansko podjetje KPL. Pogodbena vrednost znaša nekaj manj kot 5 milijonov evrov.

Podpis gradbene pogodbe za obnovo ptujske mestne tržnice; foto: Langerholc

Župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar in direktor podjetja KPL, družbe za gradnjo in vzdrževanje cest, zelenih površin ter inženiring, Radenko Čubić sta danes podpisala gradbeno pogodbo za ureditev mestne tržnice. Podjetje KPL bo  projekt izvedlo skupaj z družbo Makro 5 gradnje.

Dve leti po izboru idejne rešitve se bodo dela zdaj lahko začela, ptujska občina bo izvajalca uvedla v posel v naslednjih 15 dneh, obnova tržnice pa naj bi bila zaključena v 210 dneh.

“Dela bodo končana v predvidenem roku,” je ob podpisu dejal direktor KPL-ja Radenko Čubić. Foto: Langerholc

Večji del sredstev za obnovo tržnice bo ptujska občina črpala iz evropskih razvojnih sredstev. S projektom ureditve mestne tržnice se nadaljuje temeljita prenova starega mestnega jedra, ki Ptuju prinaša nov urban in večnamenski prostor, je na današnjem podpisu pogodbe povedal ptujski župan Miran Senčar ter dodal:

»Z ureditvijo tega dela mesta bomo preuredili pomemben del zgodovinskega mestnega jedra, tako da bo privlačno za prebivalce in obiskovalce Ptuja. Ob tem bomo izboljšali pogoje za tržnično dejavnost in pridobili nov prireditveni prostor v samem srcu Ptuja. V zadnjem času se je že večkrat pokazalo, da Ptuj takšen prostor potrebuje. Vrsta dogodkov, ki jih skozi vsako leto na Ptuju organiziramo in so pomemben del naše identitete, presega lokalne okvirje in potrebuje temu primerno infrastrukturo.«

Dela bo izvajalo ljubljansko podjetje KPL

Župan Senčar meni, da so za ta zahtevni projekt izbrali najboljšega ponudnika, ki bo strokovno in pravočasno opravil zahtevana dela.

Pogodba je podpisana in tržnice pa naj bi bila zaključena v 210 dneh. Foto: Langerholc

Direktor KPL, Radenko Čubić, je dodal: »Veseli nas, da smo dobili priložnost pri tako pomembnem projektu. Ne gre zgolj za vizualno prenovo, temveč za izboljšanje celotne infrastrukture v tem delu mestnega središča. S pridobitvijo tega zahtevnega posla smo ponovno dokazali, da ima KPL uigrano, organizirano in optimirano ekipo, ki bo strokovno in pravočasno opravila svoje delo.«
Foto: MO Ptuj, foto Langerholc