Podpisan protokol o sodelovanju med občinama Kidričevo in Ugljevik

občina, kidričevo, praznik, protokol, sodelovanje, ugljevik

Praznik občine združen z dnevom državnosti

V občini Kidričevo so pred dnevi zaključili s praznovanjem 20. občinskega praznika, osrednjo nedeljsko slovesnost pa so posvetili tudi dnevu državnosti. Tudi letošnji praznik kidričevske občine je ponudil priložnost za pregled dogajanja v lokalni skupnosti, za predstavitev izstopajočih dosežkov in uspehov, ki jih je lokalna skupnost nanizala v zadnjem obdobju.

Župan občine Kidričevo Anton Leskovar je bil v svojem nagovoru kritičen do države, ki povzroča težave občinam, ko je med drugim izpostavil način zbiranja sredstev za urgentni center na Ptuju, problematiko in vrtoglave stroške za drugi tri, NLB, slabo pogajanje države za kohezijska sredstva, dolgotrajno zavlačevanje in kompliciranje pri pridobivanju dovoljenj za športno-rekreacijski park gramoznica Pleterje, kjer so nazadnje le uspeli pridobiti okoljevarstveno dovoljenje. Ob tem je Leskovar poudaril, da bodo v občini Kidričevo vztrajali do konca, do zastavljenega cilja in napovedal, da je turizem v gramoznici v Pleterjah pred vrati.

Sodelovanje med Kidričevim in Ugljevikom zdaj še tesnejše

V občini Kidričevo pa si bodo letošnji jubilejni dvajseti občinski praznik zapomnili tudi po svečanem dogodku, ko sta župan občine Kidričevo Anton Leskovar in načelnik občine Ugljevik v BIH Vasilije Perić podpisala protokol o sodelovanju med občinama, z namenom sodelovanja med posamezniki, društvi, organizacijami in združenji. Ob tej priložnosti so praznično vzdušje obogatili tudi plesalci in ansambel – člani KUD ,,Rudar« iz Ugljevika.

Ugljevik je občina in mesto v Bosni in Hercegovini. Leži ob vzhodnem vznožju gore Majevica, v slikovitem podeželju, kjer se gorski svet spušča v ravnice Semberije. Središče občine je mesto Ugljevik, ki sodi med najbolj moderna mesta z največ sončnimi dnevi v etnični entiteti Republiki srbski. V občini se nahaja rudnik in termoelektrarna Ugljevik. Vir: Wikipedija

V Kidričevem je nastopila FS KUD Rudar iz Ugljevika in navdušila obiskovalce osrednje prireditve. Foto: Saša Urih
Kidričevski župan Anton Leskovar je čestital najuspešnejšim devetošolcem. Foto: Saša Urih

TM, foto: Saša Urih