Petkovo popoldansko neurje znova zalilo Ptuj

Ob prehodu nevihtne linije so nad območjem Ptuja včeraj pozno popoldne ponovno nastali močni nalivi, zaradi katerih se je del mesta znova znašel pod vodo.

Po hudem nedeljskem neurju sinoči na Ptuju spet težave z močnim dežjem in vetrom. Foto: Radio Ptuj
Nad območjem Ptuja in okolice je včeraj popoldne nastala močnejša nevihta s silovitim nalivom in močnejšimi sunki vetra. V le 10 minutah je padlo 16,5 mm dežja, v pol ure pa 25 mm, poroča Neurje.si.

Da so intervencije v teku in situacije večinoma pod kontrolo, je preko facebooka sporočila ptujska županja Nuška Gajšek. Ob tem je še dodala, da so napolnili nekaj vreč in pogledali kritične točke. Sicer pa je ponovno odkrilo tudi streho na Kraigharjevi ulici na Ptuju, zaliti so bili nekateri podvozi in ceste, voda je zalila kleti, …

Ptujskim gasilcem se je pri polnjenju vreč pridružila tudi ptujska županja; foto: facebook

O močnih nalivih z vetrom so pozno sinoči poročali tudi iz okolice Ptuja. Center za obveščanje Republike Slovenije je že poročal o posledicah neurja v okolici Ptuja. Ob 19.36 je na območju občine Hajdina divjalo neurje z močnim dežjem in vetrom. Gasilci so iz dveh kleti stanovanjskih objektov izčrpali meteorno vodo, razžagali in odstranili štiri podrta drevesa ter s cestišč odstranili odpadlo vejevje.
Ob 19.36 je tudi na območju naselja Kidričevo divjalo neurje z močnim dežjem in vetrom. 47 gasilcev iz PGD Talum Kidričevo, Apače, Lovrenc na Dravskem polju, Pleterje, Mihovce-Dragonja vas in Hajdina so iz sedmih kleti stanovanjskih objektov izčrpali meteorno vodo in počistili cestišča z vejami.
V naselju Šturmovci v občini Videm je divjalo neurje z močnim dežjem in vetrom, ki je na cesto je podrl drevo. Odstranili so ga gasilci PGD Videm pri Ptuju.

Ob 20.18 uri so bili gasilci PGD Videm pri Ptuju obveščeni o podrtem drevesu v Šturmovcih. Drevo so odstranili in počistili cestišče. Foto: PGD Videm pri Ptuju

Ponoči še lahko nastajajo plohe in nevihte

Ponoči bodo še lahko nastajale plohe in nevihte. Predvsem v zgodnjem jutranjem času je na območju severnega Jadrana in jugozahodne Slovenije možna kakšna močnejša nevihta. Jutranje temperature bodo od 11 do 16, ob morju okoli 18 stopinj Celzija.  V soboto bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo, nastale bodo posamezne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

V nedeljo bo sprva sončno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo, ponekod pretežno oblačno, nastalo bo nekaj ploh in neviht. V ponedeljek in torek bo sončno, popoldne lahko nastane kakšna ploha.

Vir in foto: facebook, Radio Ptuj