Parada učenja 2024 v Ormožu tudi letos navdušila

PARADA UČENJA 2024 je tudi letos zaznamovala Ormož s svojim pestrim in poučnim programom. V središču dogajanja so bili številni stojnice in delavnice, ki so se razprostirale od parka pred Grajsko pristavo do samega gradu. Dogodek je privabil več kot 30 organizacij, vključno z osnovnimi in srednjimi šolami, centri za zdravje, muzeji in razvojnimi agencijami, ki so obiskovalcem ponudili vpogled v raznolike oblike učenja.

 

Med vrhunci dogajanja je bilo moč najti delavnice, kjer so udeleženci lahko izdelovali unikatne izdelke, se preizkusili v radijskem vodenju ali celo sodelovali v interaktivnih igrah. Otroci so uživali v napihljivih igralih in ustvarjalnih aktivnostih, medtem ko so odrasli lahko raziskovali stojnice s tradicionalnimi obrtmi in okusili lokalne specialitete.

Uradni del dogodka je bil zaznamovan s prisotnostjo številnih pomembnih gostov, med njimi županom Danijelom Vrbnjakom in predstavniki Ministrstva za vzgojo in izobraževanje. Poudarjena je bila pomembnost vseživljenjskega učenja, kar je podkrepila tudi Ljuba Fišer, dobitnica priznanja Andragoškega centra Slovenije.

Zaključek dogodka je popestrila izvedba štirih glasbenih skupin Gimnazije Ormož in velikanska torta, ki je posladkala dan vseh prisotnih. PARADA UČENJA v Ormožu je ponovno potrdila, da je učenje lahko zabavno in inspirativno za vse generacije.

MR