OŠ Cirkulane-Zavrč najboljša v projektu Simbioza

oš cirkulane-zavrč, proejkt, simbioza

Izjemen uspeh med 142  šolami

Na OŠ Antona Martina Slomška na Vrhniki je včeraj potekala zaključna prireditev, na kateri so razglasili Naj simbioza šolo. Ta naslov je letos prejela OŠ Cirkulane-Zavrč, ki se je najbolj izkazala  v mreži 142 sodelujočih šol v odličnem medgeneracijskem projektu Simbioza, v katerem je sodelovalo več kot 12000 udeleženih posameznikov in prostovoljcev.

Utrinek s podelitve na Vrhniki. Foto: arhiv OŠ

Med vsemi sodelujočimi šolami in izobraževalnimi ustanovami prejetje tega naziva pomeni veliko priznanje za OŠ Cirkulane-Zavrč šolo, ki se resnično ponaša z ogromno medgeneracijskimi dogodki in projekti, so danes med drugim zapisali v sporočilu za javnost. Za šolo to hkrati pomeni dodatno dolžnost in spodbudo, da še naprej nadaljuje z zastavljenimi nalogami in cilji na področju medgeneracijskega sodelovanja in ustvarjanja skupnosti, ki zna živeti v medsebojni pomoči in sožitju. Osnovna šola Cirkulane-Zavrč je za ta dosežek prejela nagrado partnerjev projekta Simbioza – obisk Pustolovskega parka Geoss in Inovatio bon v vrednosti 500€ za nakup interaktivne table.

Letošnji 10. pohod prijateljstva za OŠ Cirkulane-Zavrč predstavlja poseben dosežek. Foto: arhiv OŠ

»Aktivnosti na tem področju je bilo čez leto ogromno, največji dogodek, Pohod prijateljstva, pa je bil s 1500 udeleženci tisti, ki je podeljevalcem naziva predstavljal največji dosežek. Hvala vsem, ki ste prepoznali naš trud. Ponosni smo,« so še sporočili iz šole.

TM, Vir: OŠ Cirkulane-Zavrč

Foto: arhiv OŠ