Odpiranje dejavnosti je nujno! Ampak kdaj in kako?

Kako doseči, da se bodo gospodarske dejavnosti odprle čimprej? Foto: Pixabay

Na današnji video konferenci sveta za konkurenčno in stabilno poslovno okolje, v katerem z ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo sodelujejo reprezentativne gospodarske organizacije, so partnerji razpravljali o ukrepih iz sedmega protikorona paketa (PKP7) ter o pogojih, ki jih moramo doseči na zdravstvenem področju, da bi lahko vlada začela s postopnim sproščanjem ukrepov in odpiranjem gospodarskih dejavnosti.

 

Partnerji so se uvodoma strinjali, da je ključno doseči čim hitrejše odpiranje dejavnosti, kar pa je odvisno od epidemiološke slike, ki ostaja slaba. Predstavniki gospodarskih organizacij so predstavili svoje analize in pregled ukrepov za zaščito zaposlenih na delovnih mestih. Dogovorili so se za nadaljevanje skrbi za varnost zaposlenih ter pri tem poudarili, da se podjetja poleg varnosti na samem delovnem mestu trudijo zagotoviti tudi varno preživljanje odmorov.

Na konferenci so poleg tega razpravljali o PKP7, ki bo zaokrožil letošnje pakete ukrepov za ohranjanje delovnih mest in gospodarske kondicije. Ukrepi so se skozi celotno leto dopolnjevali in nadgrajevali, pri tem pa se je iz paketa v paket izboljševal tudi administrativni sistem njihovega izvajanja. Potem ko so bili rezultati rasti bruto domačega proizvoda v tretjem kvartalu zelo pozitivni, je gospodarstvo doletel nov udarec z drugim lockdownom. Zato bo sedmi paket ukrepov poleg zaokrožitve celotnega leta vseboval tudi korake za hitrejšo pomoč ob drugem zapiranju dejavnosti, ki je prizadelo predvsem nekatere sektorje, ki se jim posveča posebno pozornost.

Preberite še:

Delo na domu je eden izmed ključnih ukrepov!

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

Sprejet je bil PKP6! Kakšne novosti prinaša?
Kaj nam prinaša milijardo vreden paket ukrepov?

 

MR