Zvočni posnetek izjave Dejana Ravša

 

Policisti Policijske postaje Lendava so prišli do informacije, da se izven naselja Benica nahaja večji nasad prepovedane rastline konoplja, zaradi česar so bile nato s strani policistov in kriminalistov Policijske uprave Murska Sobota organizirane občasne zasede.

Ali vam je všeč novica? Všečkajte FB stran:

Med zasedo 3. avgusta 2020 v popoldanskem času, so v nasad prišli trije slovenski državljani, stari 40, 45 in 48 let, ki jim je bila v nadaljevanju odvzeta prostost, saj so obstajali utemeljeni razlogi za sum, da so prav navedeni izvršili kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, po prvem odstavku 186. člena Kazenskega zakonika (KZ-1). Za to kaznivo dejanje je zagrožena kazen zapora od enega do desetih let. Ob tem jim je bilo začasno zaseženo tudi vozilo, s katerim so se na kraj pripeljali.

 

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil, preiskavo vozila in ogledom kraja kaznivega dejanja je bilo ugotovljeno, da se v nasadu, ki se je nahajal na otoku reke Mure, nahaja 2.650 sadik prepovedane rastline konoplja, velikosti med 80 in 110 cm. Sadike so bile v nadaljnjem postopku zasežene. V zvezi z rastlinami konoplje je bilo ugotovljeno, da so bile te skrbno negovane in gnojene, samo območje nasada pa predhodno skrbno pripravljeno prav v ta namen.

 

 

Ker je bil dostop do nasada zelo otežen (neprehoden teren, močvirje, rokav reke Mure), so preiskovalcem pomagali tudi policisti Letalske policijske enote.

 

Preliminarni test na prepovedane droge je potrdil, da gre za prepovedano drogo konopljo, ki je z Uredbo o razvrstitvi prepovedanih drog na seznamu skupin prepovedanih drog razvrščena v II. skupino.

Ocenjujemo, da bi osumljenci z navedeno količino rastlin in glede na to, kako so bile negovane, pridelali najmanj 600 kilogramov zelo kakovostne prepovedane droge marihuana (posušeni vršički rastline konoplja), katere vrednost na trgu znaša okoli 2.000.000 evrov.

 

Osumljeni so bili s kazensko ovadbo 5. avgusta 2020 privedeni pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki je zoper vse tri odredil pripor.

Vir: policija.si

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR