Od srede nova trgovina Ptujski škrnicl

Ideja o trgovini z domačimi pridelki in izdelki je nastala kot nadgradnja uspešnega projekta LAS – prodaja proizvodov slovenskih kmetij, ki se je zaključil lansko jesen. Na Ptuju projekt nadgrajujejo, so sporočili iz Javnih služb Ptuj.

V prostorih nekdanje trgovine Bratje Reš-Žerak, na Volkmerjevi cesti 25 na Ptuju, v sredo, 15. januarja, ob 11. uri vrata odpira trgovina Ptujski škrnicl. V trgovini bodo ponudbi izdelkov in pridelkov slovenskih kmetij dodali še predmete Centra ponovne rabe.

Dostopna lokacija in kvalitetna ponudba

»Ideja o trgovini z domačimi pridelki in izdelki je nastala kot nadgradnja uspešnega projekta LAS – prodaja proizvodov slovenskih kmetij, ki se je zaključil lansko jesen. Ker želimo spodbujati rabo lokalno pridelane hrane ter izdelkov iz lokalnega okolja in ponovno uporabo že zavrženih predmetov, ki jim lahko vdahnemo novo življenje, je nastal Ptujski škrnicl,« so povedali v Javnih službah (JS) Ptuj.

Z dostopno lokacijo in kvalitetno ponudbo namreč želijo, da prebivalci Ptujski škrnicl vzamejo za svojega, tudi ob dejstvu, da z nakupom izdelkov podpirajo slovenske pridelovalce. Ptujski škrnicl bosta v sredo odprla županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek in direktor Javnih služb Ptuj mag. Alen Hodnik.

V novi trgovini se obeta ponudba izdelkov in pridelkov slovenskih kmetij, Foto: arhiv KGZ Ptuj

Iz Druge roke – Center ponovne rabe Ptuj

V novem centru, ki bo del trgovine Ptujski škrnicl, bo po novem mogoč tudi nakup izdelkov, ki nastajajo v Centru ponovne rabe Ptuj. Izdelke za Center ponovne rabe lahko še naprej oddate na zbirnem centru Cero Gajke, in sicer je tam mogoče oddati izdelke iz gospodinjstva, kot so pohištvo, keramika, knjige, tekstil, kolesa, dekorativne dodatke, otroško opremo in vse ostale izdelke, ki so še uporabni.

V Centru ponovne rabe Ptuj bodo izdelke popravili, obnovili in prodali uporabnikom po simbolični ceni. Z nakupom izdelka je mogoče privarčevati denar, varčevati z naravnimi viri in na tak način podpirati lokalna delovna mesta.

Foto: JS Ptuj, arhiv KGZ Ptuj