Od 6. januarja dalje spet z avtomobilom mimo tržnice

Že takoj po novem letu, v ponedeljek, 6. januarja, je napovedano tudi odprtje Slomškove ulice na Ptuju, ki je bila za promet popolnoma zaprta v času prenove ptujske tržnice.

Na Ptuju bo Slomškova ulica spet prevozna; foto: MO Ptuj
Slomškova ulica na Ptuju bo za promet odprta kot območje umirjenega prometa, v katerem je hitrost omejena do 10 km/h. Parkiranje v območju novo urejenega tlakovanja ni dovoljeno, so sporočili iz ptujske mestne občine.

»Miklošičeva ulica je urejena kot območje za pešce. Vožnja z motornimi vozili v območju za pešce je dovoljena stanovalcem s stalnim ali začasnim prebivališčem na območju, ki je določeno kot območje za pešce, gospodarskim družbam, obrtnikom, samostojnim podjetnikom in društvom, v kolikor imajo ti zagotovljen prostor za parkiranje vozila na dvoriščih ali znotraj območja za pešce. Upravičenci so pri vožnji v območju za pešce dolžni spoštovati določbe zakona, ki ureja pravila cestnega prometa,« sporočajo iz ptujske občine.

Mimo prenovljene ptujske tržnice promet spet po novem letu; foto: MO Ptuj

Po Slomškovi ponovno linija brezplačnega mestnega avtobusa

Na območju Slomškove ulice pred Upravno enoto Ptuj se uvaja območje kratkotrajnega parkiranja, z možnostjo brezplačnega parkiranja do ene ure, enako kot na Slovenskem trgu.

S 6. januarjem 2020 se zapira Ulica heroja Lacka (kjer je bilo zdaj omogočeno za dostavo), po tem datumu pa bo z odprtjem prometa po Slomškovi ponovno na voljo linija brezplačnega mestnega avtobusa (postajališča Tržnica, TIC, OŠ Olge Meglič).

Foto: MO Ptuj