Obvestilo o obvozih pred popolno zaporo ptujskega mostu

ptuj, dravski most, zapora

Direkcija RS za infrastrukturo nadaljuje rekonstrukcijo mostu čez Dravo in Studenčnico

Dela v okviru prve faze so zaključena. Začenja se druga faza del, ki jih ni mogoče izvajati pod prometom, zato bo v ponedeljek, 3. julija 2017, ob 11. uri vzpostavljena popolna zapora prek starega mostu čez Dravo na Ptuju.

Obvozi bodo urejeni za motorni promet prek Puhovega mostu, za peš in kolesarski promet pa čez bližnji peš most. Tega bodo uporabljala tudi intervencijska vozila, in sicer reševalna vozila, gasilci, policija in civilna zaščita na nujni vožnji.

Obvozi
Ukrepi za obveščanje voznikov o zapori so predvideni na širšem vpadnem območju, tako, da se bodo lahko vozniki že prej odločili o uporabi alternativnih poti, s čimer se bo posledično zmanjšala potencialna koncentracija vozil pred in za zaporo.

Zaradi popolne zapore mostu čez Dravo je vodenje prometa predvideno po avtocesti Slivnica–Draženci z izjemo brez uporabe vinjete (to bo veljalo za ves čas zapore) in po državnih cestah (večji del po cesti R3-710/0352 Hajdina–Turnišče) zunaj strnjenih naseljenih območij ter le delno po občinski cesti (Zagrebški cesti).

Zahod
Iz smeri Slovenske Bistrice bo promet voden na avtocestni priključek Hajdina in dalje po avtocesti A4 Slivnica–Draženci, kjer že obstoječa signalizacija na razcepu Draženci vodi promet v center Ptuja prek Puhovega mostu.

Sever
Iz smeri Zlatoličja bo promet voden po regionalni cesti R3-710/0352 Hajdina–Turnišče do Ptuja (pri Dražencih) in dalje po lokalni cesti (Zagrebški cesti) ter obvoznici Zagrebške ceste na Puhov most proti centru Ptuja.

Vzhod
V semaforiziranem križišču Osojnikove in Ormoške ceste bo postavljena signalizacija o zapori mostu čez Dravo, kjer bo promet v smeri Hajdine voden proti vzhodu po Ormoški do krožišča pri Mercatorjevem Supermestu ter dalje prek Puhovega mostu.

Vsem udeležencem v prometu polagamo na srce, da dosledno upoštevajo spremenjene prometne ureditve ter da so potrpežljivi in strpni v času popolne zapore. Če boste v času popolne zapore zaznali kakršne koli večje težave v prometu, ki bi jih lahko izboljšali, lahko to sporočite na telefonsko številko 02/748-29-62 ali na elektronski naslov [email protected]

Vir: MO Ptuj