Včeraj je bilo za pričakovati končno odločitev glede turističnih vavčerjev. Vendar bo uredba sprejeta šele prihodnji teden.

 

Novosti o turističnih bonih

Jelko Kacin je na včerajšnji novinarski konferenci izjavil, da je vlada opravila široko in celovito razpravo o turističnih bonih. Končno odločitev o njihovem koriščenju pa bo vlada sprejela v začetku prihodnjega tedna.

O tej odločitvi bo državljane na redni tiskovni konferenci obvestil pristojni minister, g. Zdravko Počivalšek.

Zakaj ni bila uredba že sprejeta? Kaj se je zalomilo?

Razprava o tem je bila zelo celovita. Gre za implementacijo uredbe, ki ureja uresničevanje te odločitve, ki bo zaganl naše turististično gospodarstvo. FURS pripravlja program s katerim se bodo lahko ti boni vnočili in refundirali. Pričakuje se, da bo to v pričetku naslednjega tedna. V kolikor bo možno, bodo to predstavili že v ponedeljek na tiskovni konferenci.

Kdaj bodo vnovčljivi boni?

Državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo, g. Zajc, je že jasno napovedal in zamejil skrajni datum 19. junij. Glavni govornik vlade, Jelko Kacin, upa, da se bo to zgodilo že prej.

Ali bo varovalka pri cenah, ki so jih ponudniki že dvigovali.

Kar zadeva špekulacij z boni glede dviga cen storitev za plačnike z bonom, se ne verjame, da se bo to v prihodnosti še zgodilo.

“Dober glas seže v deveto vas, slaba vest pa pride do vsakega ušesa,” je povedal Jelko Kacin glede dviga cen za uporabnike bonov.

Preberite še:

Povečanje povpraševanja zaradi bonov

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR