Nova požara na Ptujskem

pobrežje, dornava, požar, kuhinja, gospodarsko-poslopje

Zagorela kuhinja in gospodarsko poslopje

Ta konec smo na ptujskem območju priča še dvema novima požaroma, o katerih poročajo tudi prostovoljni gasilci. Včeraj popoldan je zagorelo v kuhinji stanovanjske hiše v Pobrežju v občini Videm, v soboto zgodaj zjutraj pa je požar uničil gospodarsko poslopje v Dornavi.

Kot poročajo gasilci PGD Tržec je v soboto ob 13.38  v naselju Pobrežje na štedilniku v kuhinji stanovanjske hiše zagorela pozabljena hrana. Požar je zajel napo in kuhinjske elemente. Lastnik je še pred prihodom gasilcev pričel z gašenjem požara, gasilci PGD Videm pri Ptuju in Tržec pa so požar dokončno pogasili. Prezračili so prostore ter objekt preventivno pregledali s termo kamero. Poškodovanih ni bilo, je na facebook strani poročalo PGD Tržec.

Iz neznanega vzroka zagorelo gospodarsko poslopje v Dornavi, škode za 40 tisoč evrov

Požar na lesenem gospodarskem poslopju v Dornavi. Foto: Marija Slodnjak, Radio Ptuj

V soboto, 30. septembra, ob 2.57 je v Dornavi gorelo leseno gospodarsko poslopje velikosti 15×10 metrov. 25 gasilcev iz PGD Dornava, Mezgovci, Žamenci in Polenšak je z delovnim strojem prekopalo požarišče ter ogenj in tleče predmete pogasilo. Ogenj je objekt popolnoma uničil, zgorelo je tudi nekaj manjših kmetijskih strojev in nakladalka, v požaru naj bi nastala materialna škoda v višini 40 tisoč evrov, so sporočili iz Policijske uprave Maribor. Kot je poročal radio Ptuj je zaenkrat še iz neznanega vzroka zagorelo gospodarsko poslopje Vladimirja Zagorška v Dornavi 145.

TM, Vir in foto: PGD Tržec, Radio Ptuj