Na TVS so poročali, da je danes prispelo 20 ton zaščitne opreme.

Na brniško letališče je zjutraj prispela velika nova pošiljka zaščitne opreme s Kitajske, je na Twitterju objavil predsednik vlade Janez Janša. “Tudi teden po praznikih bo bolj miren,” je dodal. Pošiljko več kot 20 ton zaščitne opreme, potrebne v času epidemije novega koronavirusa, je dobavilo podjetje Joca Pečečnika Public Digital Infrastructure.

Vlada uspešno sodeluje z Jocom Pečečnikom pri dobavi zaščitne opreme
Vlada uspešno sodeluje z Jocom Pečečnikom pri dobavi zaščitne opreme. Foto: Twitter

Joc Pečečnik je povedal, da to še ni zadnja oprema in da jo bo še več dostavil v prihodnosti.

Sodelovanje z vlado ocenil za zelo dobro

Povedal je, da vsi pomagajo v vladi. Posebej je omenil ministra za obrambo Mateja Tonina, s katerim ima bolj tesnejše stike.

Joc Pečečnik: “Pomagajo pa vsi, od veleposlanice na Kitajskem do samega premiera Janeza Janše.”

Pečečnik poudarja, da je opremo zelo težko dobiti.

Joc Pečečnik: »Mi smo ena redkih podjetij, ki smo opremo dostavili, čeprav nismo specialisti na področju zdravstvene opreme.

Do prvomajskih počitnic smo preskrbljeni

V petek je na brniško letališče prišlo še 20 ton Pečečnikove opreme. Skupaj z ostalimi sedmimi tonami opreme, ki jo je zagotovil vzpostavljen zračni most med Kitajsko in Ljubljano, bo dovolj do prvomajskih praznikov.

Zračni most so vzpostavili Zavod RS za blagovne rezerve, slovensko veleposlaništvo na Kitajskem in podjetje Hisense. Gospodarski minister Zdravko Počivlašek je še poudaril, da bo ta most omogočil lažjo koordinacijo in hitrejšo dobavo zaščitne opreme iz Kitajske.

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR