Nov rekordi! 707 okuženih

Nošnja mask v šolah in vrtcih. Foto: Pexels

V torek je bilo potrjenih 707 novih primerov okužbe s koronavirusom, testirali so največ ljudi do zdaj: 4902. Torej je pozitivnih kar 14,4 % testiranih, je povedal vladni govorec Jelko Kacin.

Bolnišnično oskrbo je potrebovalo 210 oseb (17 oseb je bilo iz bolnišnice odpuščenih), 35 jih je potrebovalo intenzivno nego. 2 osebi sta umrli.

V Splošni bolnišnici Murska Sobota zdravijo 15 bolnikov s koronavirusno boleznijo, dva sta na oddelku za intenzivno nego. Zmanjšujejo delo v razvojni ambulanti, pri fizioterapiji in v posameznih internističnih ambulantah, naročenih pacientov za zdaj še ne odpovedujejo.

V soboškem Centru za starejše novih devet okužb

V Centru za starejše Murska Sobota, ki je enota Doma starejših Rakičan, so po enem tednu brez novih okužb pri ponedeljkovem testiranju potrdili nove okužbe pri devetih stanovalcih. Pri zaposlenih nove okužbe niso bile potrjene. Skupno imajo 38 okuženih z novim koronavirusom – 11 zaposlenih in 27 stanovalcev.

Niti še ni pričel veljati 3. paket ORANŽNEGA seznama ukrepov, smo že zelo blizu RDEČEMU seznamu ukrepov

Trenutno imamo 202,75 pozitivnih prebivalcev na COVID-19 na 100.000 prebivalcev v okviru zadnjih 14 dni, hospitaliziranih je 210, na intenzivni negi pa je pacientov 35.

Ali vam je všeč novica? Všečkajte FB stran:

Zaenkrat je v veljavi še vedno 2. paket ukrepov v oranžni fazi, čeprav smo že v ponedeljek presegli merila za tretji paket oranžne faze. Vedno bližje pa smo rdeči fazi, ki se začne pri 140 pozitivnih na 100.000 prebivalcev, 250 hospitaliziranih in 50 bolnikov na intenzivni negi.

Kaj prinaša rdeča faza?

Prvi paket rdeče faze pa prinaše že zelo drastične ukrepe. Predvideno je popolno zaprtje trgovskih centrov, šola na daljavo za srednje šole in univerze, zaprtje kulturnih ustanov in splošna prepoved verskih obredov ter porok.

Pazite nase in na bližnje in si ne dovolimo, da pridemo v rdečo fazo. To lahko storimo z odgovornim obnašanjem, upoštevanjem pravil in priporočil NIJZ ter nenazadnje z uporabo aplikazije #Ostanizdrav

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR